Τζατζίκι μυζήθρα

Συνταγή για τζατζίκι με μυζήθρα -Το πεντανόστιμο ντιπ που θα απογειώσει το φαγητό σου

Το τζατζίκι είναι ένα συνοδευτικό που δεν λείπει σχεδόν από κανένα ελληνικό τραπέζι.

Εμείς βρήκαμε μια συνταγή για τζατζίκι που έχει μέσα μυζήθρα και το αποτέλεσμα είναι απίθανο!

Η συνταγή είναι από τον σεφ Γιώργο Τσούλη και χρειάζεσαι μόλις 5 λεπτά για την ετοιμάσεις!

Τζατζίκι μυζήθρας χωρίς γλουτένη

Αυτό το τζατζίκι θα απογειώσει το φαγητό σου!

Tip: Αν θέλουμε πιο λεία υφή μπορούμε να πολτοποιήσουμε το γιαούρτι με τη μυζήθρα.

ΥΛΙΚΑ

  • 50-60 ml ελαιόλαδο
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 400 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
  • 100 γρ. μυζήθρα, τριμμένη
  • 1 μικρό αγγούρι, κομμένο σε κυβάκια
  • 3 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1-2 κ.γ. ξύδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μούλτι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τις σκελίδες σκόρδου και τα πολτοποιούμε πολύ καλά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το γιαούρτι, τη μυζήθρα, το αγγούρι, τον άνηθο και το ξύδι. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Την συνταγή πήραμε από τον Γιώργο Τσούλη