Τυροκαυτερή

Τυροκαυτερή σε 15 λεπτά -Η λαχταριστή συνταγή του Γιάννη Λουκάκου

Η τυροκαυτερή είναι μια νόστιμη αλοιφή που ταιριάζει πολύ με κάθε γεύμα και αυτή η συνταγή του Γιάννη Λουκάκου γίνεται πολύ εύκολα.

Η τυροκαυτερή δεν έχει εποχή, αλλά τρώγεται ευχάριστα όλον τον χρόνο. Συνοδεύει άψογα τα ψητά κρέατα και μπορεί να τη βάλεις σε ένα σάντουιτς, για να σου δώσει περισσότερη ένταση και νοστιμιά.

Αν θέλεις ένα δροσερό και παράλληλα πικάντικο συνοδευτικό για το τραπέζι σου τότε η ιδανική επιλογή είναι η συνταγή για τυροκαυτερή του Γιάννη Λουκάκου. Θα χρειαστεί υλικά που ίσως να έχεις ήδη στην κουζίνα σου και 15 λεπτά από τον χρόνο σου.

Υλικά

  • 320 γρ. φέτα
  • 180 γρ. τυρί κρέμα
  • 10 γρ. σκόρδο
  • 20 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 5 γρ. πιπεριά καυτερή τσίλι
  • 25 γρ. πιπεριά πράσινη
  • 10 γρ. πιπεριά κόκκινη

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ ή ένα πολυμηχάνημα και αλέθουμε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί εντελώς. Διατηρούμε στη συντήρηση.

*Τip
Εάν το μπλέντερ που έχετε δεν είναι αρκετά δυνατό, αφήστε την κρέμα γάλακτος εκτός, χτυπήστε το υπόλοιπο μείγμα και προσθέστε την στο τέλος της διαδικασίας για να αποφεύγετε την περίπτωση η κρέμα να «κόψει» και να χαλάσει η υφή.