Τορτελίνι Ογκρατέν

Συνταγή για τορτελίνι ογκρατέν -Το φαγητό που θα θέλεις και δεύτερο πιάτο

Οταν τα ζυμαρικά συναντούν το τυρί τότε το αποτέλεσμα είναι μοναδικό.

Οταν τα ζυμαρικά με τυρί μπαίνουν στον φούρνο τότε κανείς δεν λέει όχι σε ένα τέτοιο φαγητό!

Βρήκαμε μια απίθανη συνταγή για τορτελίνια στον φούρνο με τυριά από τον σεφ Εκτορα Μποτρίνι που αξίζει μια θέση στο τραπέζι σου.

Ενα λαχταριστό και χορταστικό φαγητό που θα αγαπήσουν όλοι, μικροί και μεγάλοι. Τα τορτελίνια ογκρατέν είναι για τους λάτρεις των ζυμαρικών και όχι μόνο.

Αυτό το πιάτο είναι σίγουρη επιτυχία καθώς τα ζυμαρικά φούρνου είναι από τα πιο αγαπημένα και νόστιμα πιάτα που αγαπά όλη η οικογένεια.

Υλικά

  • 1 κιλό τορτελίνια
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 10 φέτες τυρί γκούντα
  • 200 γρ. τυρί ένταμ τριμμένο
  • 100 γρ. τυρί regato τριμμένο
  • 100 γρ. τυρί φέτα σε τρίμματα
  • Μοσχοκάρυδο
  • 100 γρ. μαργαρίνη

Οδηγίες

Βράζουμε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας αλλά στο μισό χρόνο τα βγάζουμε και τα σουρώνουμε. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και απλώνουμε ομοιόμορφα τα τορτελίνια. Προσθέτουμε το ένταμ, τη φέτα, το ρεγκάτο, το μοσχοκάρυδο και περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος. Απλώνουμε από πάνω τις φέτες γκούντα, ρίχνουμε λίγο μαργαρίνη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει και να λιώσουν όλα τα τυριά.

Την συνταγή πήραμε από το σάιτ του Εκτορα Μποτρίνι.