Συνταγή για την πιο εύκολη πανακότα με 5 υλικά
Ένα δροσιστικό γλυκό για το καλοκαίρι είναι η πανακότα.
Οι συνταγές που μπορεί να βρει κανείς στο διαδίκτυο είναι πολλές, όταν όμως μια συνταγή είναι εύκολη και με λίγα υλικά είναι σίγουρα μια από τις πρώτες μας επιλογές.
Η πανακότα είναι ένα επιδόρπιο που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Μπορεί να σερβιριστεί με σιρόπι καραμέλας ή φράουλας για πιο δροσιστικό αποτέλεσμα και στην προκειμένη περίπτωση τα υλικά που θα χρειαστείτε για να την φτιάξετε στο σπίτι είναι μόνο 5.
Θα χρειαστείτε ζελατίνες ζαχαροπλαστικής, γάλα, κρέμα γάλακτος, λίγη βανίλια για το τέλειο άρωμα και ζάχαρη.
Συνταγή για την πιο εύκολη πανακότα με 5 υλικά
Υλικά
- Μισό λίτρο γάλα
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος
- 4 φύλλα ζελατίνης
- 140γρ. Ζάχαρη
- 1 βανίλια
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης με λίγο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα ανάβουμε σε χαμηλή φωτιά το μάτι και τα αφήνουμε να λιώσουν.
Σε ένα άλλο σκεύος προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε τη ζελατίνη και ανακατεύουμε ακόμη λίγο.
Με η βοήθεια μιας σίτας αδειάζουμε το μείγμα σε ατομικά μπολάκια και αφήνουμε για περίπου 5 ώρες στο ψυγείο. Αφού παγώσουν αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο και σερβίρουμε είτε με σιρόπι φράουλας, είτε καραμέλας.