Συνταγή για ταχινόπιτα -Νηστίτισιμη και πεντανόστιμη, από Ελληνίδα διατροφολόγο
Η σημερινή συνταγή είναι πεντανόστιμη και νηστίσιμη ταχινόπιτα.
Τέλεια για πρωινό, αλλά και ως σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας, η ταχινόπιτα είναι από τις αγαπημένες μας νηστίσιμες λιχουδιές. Την συνταγή βρήκαμε από το προφίλ της διατροφολόγου Έφης Κολοβέρου στο Instagram.
Η ταχινόπιτα είναι ένα γλυκό αρτοσκεύασμα, το οποίο φτιάχνεται από ταχίνι και σερβίρεται συνήθως στο Νότιο Καύκασο, την Κύπρο, την Ελλάδα και την Τουρκία. Αν και απολαμβάνεται όλο τον χρόνο, είναι ιδιαίτερα δημοφιλής κατά τη διάρκεια της νηστείας της Σαρακοστής.
Συνταγή για ταχινόπιτα -Νηστίτισιμη και πεντανόστιμη
Ανακαλύψαμε μια εύκολη συνταγή για ταχινόπιτα στo Ιnstagram και σας την παρουσιάζουμε. Αν αγαπάτε το ταχίνι αξίζει τον κόπο να τη δοκιμάσετε γιατί είναι πολύ νόστιμη και νηστίσιμη.
Υλικά
- 750γρ αλεύρι 100% ολικής 'η για όλες τις χρήσεις (+50γρ για το άνοιγμα των φύλλων)
- 200γρ ταχίνι ολικής
- 150γρ μέλι
- 240ml χυμό πορτοκάλι
- 180γρ ελαιόλαδο + 70γρ ηλιέλαιο
- 2 κ. γλ. μπέικιν
- Κανέλα
Εκτέλεση
Αρχικά ανακατεύουμε το ταχίνι με το μέλι. Έπειτα, φτιάχνουμε το ζυμαράκι μας. Σε μεγάλο μπολ ρίχνετε τον χυμό, το λάδι, το αλεύρι και το το μπέικιν. Ανακατεύουμε με σπάτουλα και πλάθουμε πολύ λίγο και εμείς την ζύμη μας.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 10 ίσες μπαλίτσες. Ανοίγουμε κάθε μπαλίτσα με τον πλάστη στενόμακρα. Βάζουμε στο καθένα από το μίγμα ταχινιού - μελιού και έπειτα κανέλλα. Tυλίγουμε ώστε να γίνουν μακρόστενες λωρίδες και τα ξανά-τυλίγουμε σε σχήμα σαλιγκαριού. Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς.