Φωτογραφία: Shutterstock

Συνταγή για τα τυροπιτάκια της γιαγιάς, χωρίς φύλλο -Νόστιμα και τραγανά, σκέτο όνειρο

Τα τυροπιτάκια είναι πάντα η απάντηση στην ερώτηση «τι να φτιάξω για σίγουρο αποτέλεσμα».

Οι συνταγές για τα τυροπιτάκια είναι πολλές και όπως είναι λογικό το κάθε σπιτικό έχει μια συνταγή που πάει από γενιά σε γενιά. Σίγουρα όταν ακούει κανείς «σπιτικά τυροπιτάκια» το πρώτο που του έρχεται στο μυαλό είναι τα τυροπιτάκια της γιαγιάς, τα οποία φούρνιζε και μοσχοβολούσε το σπίτι, τυρί, ζυμάρι και ελαιόλαδο.

Με μια έρευνα στο διαδίκτυο ανακαλύψαμε τη συνταγή για τα καλύτερα γιαγιαδίστικα τυροπιτάκια και το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να ακολουθήσεις βήμα -βήμα της συνταγή για σίγουρη επιτυχία.

Η συνταγή είναι από την Emily Vagia

Συνταγή για τα τυροπιτάκια της γιαγιάς

Υλικά:

  • 1 φλ. χλιαρό γάλα (190 ml)
  • 1 πακετάκι ξηρή μαγιά
  • 1 αυγό
  • 40 ml. ελαιόλαδο
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 500 γρ. αλεύρι
  • 200 γρ. φέτα τριμμένη
  • 200 γρ. ανθότυρο τριμμένο

Εκτέλεση:

Ξεκινήστε ανακατεύοντας το γάλα με τη μαγιά σε ένα ταψάκι. Ρίξτε μέσα και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε καλά.

Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει για 1 ώρα και αμέσως μετά χωρίστε τη ζύμη σε 5 μέρη. Ανοίξτε 5 φύλλα και κόψτε το κάθε φύλλο σε τριγωνάκια.

Σε κάθε τριγωνάκι βάλτε 1/2 κ.γ. γεμάτη τριμμένη φέτα και 1/2 κ.γ. γεμάτη ανθότυρο. Τυλίξτε σαν κρουασανάκια. Βάλτε σε δύο ταψιά και αλείψτε το κάθε κρουσανάκι με ελαιόλαδο. Τα τυροπιτάκια θέλουν ψήσιμο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά, πάνω-κάτω στον φούρνο. Βάλτε τη σχάρα του φούρνου πάνω από τη μέση.