Σπιτικό τυρί κρέμα με 4 υλικά -Εύκολο και πεντανόστιμο
Αυτή η συνταγή για σπιτικό τυρί κρέμα με τέσσερα μόλις υλικά θα σας δώσει ένα βελούδινο, κρεμώδες και πεντανόστιμο τυρί.
Το τυρί αναμφισβήτητα δεν είναι η κατεξοχήν λιχουδιά που θα σκεφτεί κανείς να φτιάξει στο σπίτι του. Ωστόσο, αυτό οφείλεται μάλλον στο γεγονός ότι δεν ξέρουμε πόσο ακαταμάχητο και λαχταριστό είναι μέχρι να το δοκιμάσουμε.
Το χειροποίητο τυρί κάνει πραγματικά τη διαφορά και έχει μια μοναδική φρεσκάδα στη γεύση που σίγουρα θα σας συναρπάσει. Αυτή η συνταγή για σπιτικό τυρί κρέμα που βρήκαμε στην ιστοσελίδα mamapeinao.gr είναι σίγουρο πως θα απογειώσει τα αλμυρά σας σνακ. Μπορείτε να το απολαύσετε ως αλοιφή σε ψωμί ή παξιμάδι με το πρωινό σας, συνοδεία αλλαντικών και κρασιού ή για να εμπλουτίσετε τη γεύση ενός λαχταριστού σάντουιτς.
Yλικά
- 1 λίτρο κρέμα γάλακτος
- 5 γρ. ζάχαρη
- 6 γρ. κιτρικό οξύ ξινό
- 50 ml νερό
Εκτέλεση
- Βάζουμε το καλάθι για την παρασκευή γιαουρτιού στην μηχανή παρασκευής τυριού.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος στον κάδο. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με μια μαρίζ να διαλυθεί στην κρέμα γάλακτος.
- Καλύπτουμε με το καπάκι και βάζουμε στη λειτουργία το πρόγραμμα 2. Μέχρι το μείγμα να φτάσει την θερμοκρασία των 80οC, καλό είναι να το ανακατεύουμε συχνά με τη μαρίζ για να ζεσταθεί ομοιόμορφα το μείγμα.
- Μετά από λίγη ώρα ακούμε τον χαρακτηριστικό ήχο. Αναμειγνύουμε κιτρικό οξύ, ή αλλιώς ξινό, με νερό μέχρι να διαλυθεί. Σηκώνουμε το καπάκι από τη μηχανή.
- Ρίχνουμε το διάλυμα νερού και ξινού. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα με τη μαρίζ και πατάμε το ΟΚ. Καλύπτουμε ξανά με το καπάκι.
- Μετά από περίπου 30 λεπτά, πατάμε το ΟΚ στο ηχητικό σήμα και ανακατεύουμε το ζεστό μείγμα με τη μαρίζ. Καλύπτουμε με το καπάκι και αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 6 ώρες. Στη συνέχεια ανακατεύουμε ξανά με τη μαρίζ.
- Απαλά απαλά, σηκώνουμε το καλάθι και το στηρίζουμε στις ειδικές εσοχές. Αφήνουμε να στραγγίξει για 30 λεπτά.
- Μεταφέρουμε το καλάθι σε σουρωτήρι που στερεώσαμε σε μεγάλο μπολ και βάζουμε το τυρί κρέμα στο ψυγείο για περίπου 6 ώρες. Συντηρούμε το τυρί κρέμα στο ψυγείο έως και 3 μέρες.