Δροσερή σως γιαουρτιού

Συνταγή για δροσερή σως γιαουρτιού που ταιριάζει άψογα με κρέας και τηγανιτές πατάτες -Το μυστικό υλικό που απογειώνει τη γεύση

Η πιο εύκολη συνταγή για δροσερή σως γιαουρτιού για να συνοδέψετε το κρέας.

Εκτός από την κλασική συνταγή για τζατζίκι, το οποίο συνοδεύει τέλεια τα κρέατα, ωστόσο για κάποιους είναι λίγο βαρύ, λόγω του σκόρδου, μπορούμε να ετοιμάσουμε μια πιο εναλλακτική επιλογή.

Το αρωματικό γιαούρτι με άνηθο είναι η τέλεια σως για να συνοδέψετε από το ψητό κρέας, τις τηγανιτές πατάτες και να γίνει το τέλειο dip με αραβικές πίτες. Γίνεται πανεύκολα είναι πολύ δροσερό κι αφήνει μια ωραία γεύση.

Υλικά

500γρ. Γιαούρτι στραγγιστό

άνηθο

λάδι

αλάτι

Εκτέλεση

Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ το γιαούρτι και ρίξτε λίγο αλάτι

Προσθέστε άνηθο ψιλοκομμένο και ανακατέψτε πολύ καλά το μείγμα.

Στο τέλος ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο κι ανακατεύεται ξανά.

Βάλτε το για λίγη ώα στο ψυγείο.

Αν θέλετε προσθέστε ελιά για το σερβίρισμα.