Φωτογραφία: Unsplash/@picoftasty

Συνταγή για δροσερά παγωτίνια σοκολάτας με μόλις 3 υλικά

Δεν χωράει αμφιβολία πως ένας είναι ο βασιλιάς του ελληνικού, καλοκαιρινού τραπεζιού: τα αγαπημένα όλων παγωτίνια!

Τις πιο ζεστές μέρες του χρόνου, μικροί και μεγάλοι περιμένουν πως και πως μετά από κάθε γεύμα να έρθει στο τραπέζι η κούτα με τα παγωτίνια, αγωνιώντας ο καθένας να προλάβει το αγαπημένο του.

Με αυτή την πανεύκολη συνταγή που βρήκαμε, μπορείτε να εκπλήξετε τους συγγενείς και τους φίλους σας αντικαθιστώντας την κούτα του ζαχαροπλαστείου με μια πιατέλα από πεντανόστιμα, σπιτικά παγωτίνια.

Η πεντανόστιμη συνταγή χρειάζεται μόλις 3 υλικά και το επιτυχημένο αποτέλεσμα είναι εγγυημένο.

Υλικά

  • 400 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 400 γρ. πραλίνα σοκολάτα
  • προαιρετικά 250 γρ. κλασική κουβερτούρα

Εκτέλεση

  • Στον κάδο του μίξερ, με ένα σύρμα, ανακατεύουμε σε μεσαία ταχύτητα την κρέμα γάλακτος, μέχρι να γίνει ελαφριά σαντιγί.
  • Στη συνέχεια, σε ένα μπολ, ανακατεύουμε με μια μαρίζ το ζαχαρούχο με την πραλίνα, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Αμέσως μετά, αδειάζουμε το μείγμα της πραλίνας μέσα στην ελαφριά σαντιγί και ανακατεύουμε με το σύρμα για ένα ακόμα λεπτό.
  • Έπειτα, αδειάζουμε σε φορμάκια σιλικόνης της αρεσκείας μας και τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες.
  • Προαιρετικά, λιώνουμε την κουβερτούρα μας σε μπεν μαρί και αφού παγώσουν τα παγωτίνια μας τα βουτάμε με γρήγορες κινήσεις μέσα.
  • Αφού τα καλύψουμε με κουβερτούρα, τα ακουμπάμε σε ένα πιάτο που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και τα ξανά τοποθετούμε στην κατάψυξη.

H συνταγή είναι του Δημήτρη Μακρυνιώτη.