Πάστα φλώρα

Η πιο εύκολη και λαχταριστή συνταγή για πάστα φλώρα

Η πάστα φλώρα είναι ένα από τα αγαπημένα μας γλυκά και το έχουμε συνδέσει με τις παιδικές μας αναμνήσεις.

Κανείς μας δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό, ιδιαίτερα όταν το έχουμε συνδέσει με τις κυριακάτικες επισκέψεις στο σπίτι της γιαγιάς. Η πάστα φλώρα είναι ένα τέτοιο γλυκό για τους περισσότερους από εμάς. Εκτός από πεντανόστιμο σου ξυπνάει τις πιο γλυκές αναμνήσεις, τις οποίες πρέπει να τις κρατήσουμε ζωντανές.

Αυτή τη περίοδο έχουμε τόσο νόστιμα φρούτα, τα οποία γίνονται μοναδικές μαρμελάδες για να βάλουμε πάνω στη πάστα φλώρα που αξίζει να την φτιάξεις. Η συγκεκριμένη συνταγή του Τάσου Αντωνίου γίνεται εύκολα, η προετοιμασία θα σου πάρει μόλις 15 λεπτά.

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 125 ζάχαρη άχνη
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 4 αυγά
  • 250 γρ. μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη
  • 1 κρόκος αυγού για το άλειμμα

Εκτέλεση

  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το βούτυρο, τη βανίλια και τα αυγά. Ανακατεύουμε με τον γάντζο μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Είναι έτοιμη όταν τυλιχτεί σε μπάλα γύρω από τον γάντζο.
  • Προαιρετικά καλύπτουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Τοποθετούμε τη ζύμη σε λαδόκολλα και την ανοίγουμε σε φύλλο με τον πλάστη.
  • Απλώνουμε τη ζύμη σε ταρτιέρα 25 εκ. και πιέζουμε με τα δάχτυλά μας να κολλήσει καλά στα τοιχώματα. Κόβουμε τη ζύμη που εξέχει και την κρατάμε για τη διακόσμηση. Γεμίζουμε με τη μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη.
  • Ανοίγουμε με τον πλάστη την υπόλοιπη ζύμη. Κόβουμε σε ίσου μεγέθους κορδόνια. Πλέκουμε τα κορδόνια οριζόντια και στη συνέχεια κάθετα πάνω στην τάρτα, ακουμπώντας στη μαρμελάδα. Με ένα πινέλο αλείφουμε με κρόκο αυγού τα κορδόνια της ζύμης.
  • Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει η πάστα φλόρα.