Καριόκα

Συνταγή για νηστίσιμες καριόκες -Πλούσιες σε καρύδι και σοκολάτα

Η σημερινή συνταγή είναι νησίσιμες καριόκες, πλούσιες σε καρύδι και σοκολάτα.

Οι καριόκες αξίζουν το δικό τους fan club. Eίναι σίγουρα από τα πιο δημοφιλή γλυκίσματα της ελληνικής ζαχαροπλαστικής με φανατικούς οπαδούς. Νόστιμες, λαχταριστές, τρώγονται εύκολα και κανείς δε σταματάει μόνο στη μία!

Στην περίοδο της νηστείας που πολλοί αναζητάμε συνταγές για γλυκά που μπορούμε να απολαύσουμε χωρίς ενοχές, η συνταγή που εντοπίσαμε στο Instagram για νηστίσιμες καριόκες φαντάζει η ιδανική.

Συνταγή για νηστίσιμες καριόκες -Πλούσιες σε καρύδι και σοκολάτα

Την υπέροχη συνταγή για νηστίσιμες καριόκες βρήκαμε στο προφίλ της Έλενας Χονδρογιάννη στο Instagram.


ΥΛΙΚΑ

  • 300γρ νερό 
  • 300γρζάχαρη
  • 250γρ καρύδια χοντροκομμένα
  • 3 κουτ σούπας κακάο 
  • 100γρ κουβερτούρα 
  • 2 κουτ σούπας Κονιάκ 
  • 250γρ φρυγανιά τριμμένη 
  • 1 κουτ γλ κανέλα 
  • Ξύσμα πορτοκαλί 

ΓΙΑ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

  • 500γρ κουβερτούρα 
  • 1 κουτ γλυκού λάδι ηλιέλαιο

Σε κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και τα βράζουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε την κουβερτούρα (100γρ) και ανακατεύουμε συνέχεια έως ότου να λιώσει. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα καρύδια, την τριμμένη φρυγανιά, το ξύσμα από το πορτοκάλι, την κανέλα και το κονιάκ. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδόκολλα και φτιάχνουμε 1 ρολό. Το βάζουμε για 2 ώρες στην κατάψυξη. Όταν το βγάλουμε το κόβουμε σε φέτες (Όχι πολύ χοντρές, αν σου βγουν μεγάλες κόψτες στην μέση, θα βγουν σαν μισο φέγγαρο). Λιώνουμε την κουβερτούρα σε Μπεν Μαρί και στο τέλος προσθέτουμε το ηλιέλαιο.

Βουτάμε τις φέτες και με την βοήθεια ενός πιρουνιού, τις γυρίζουμε να πάει παντού η σοκολάτα. Τις απλώνουμε σε λαδόκολλα και αφήνουμε να παγώσει η σοκολάτα. Αν θέλουμε να πάγωσουν πιο γρήγορα τις βάζουμε στο ψυγείο. Τέλος αφού παγώσουν, τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο.