Συνταγή για μυρωδάτα muffins πορτοκαλιού χωρίς ζάχαρη, χωρίς βούτυρο, χωρίς αβγά και χωρίς μίξερ
Δοκιμάσαμε τα παρακάτω muffins πορτοκαλιού, χωρίς αυγά, χωρίς γάλα, χωρίς ζάχαρη και το σημαντικότερο χωρίς μίξερ, τα οποία είναι το τέλειο κέρασμα για όλες τις ώρες.
Πριν αντιμετωπίσουμε μια δύσκολη μέρα στο γραφείο ή όταν γυρνάμε σπίτι ύστερα από πολλές ώρες ή όταν απλά έχουμε όρεξη για κάτι νόστιμο που θα μας φτιάξει τη διάθεση και θα συνοδεύσει τέλεια τον καφέ ή το τσάι μας, ένα muffin σίγουρα θα «σώσει» την ημέρα.
Online θα βρείτε άπειρες συνταγές για muffins που μπορείτε να δοκιμάσετε. Αλλά αν ψάχνετε κάτι εύκολο και απλό χωρίς πολλές θερμίδες και χωρίς κόπο, τότε η παρακάτω συνταγή που βρήκαμε στο προφίλ Grecipes στο Instagram σίγουρα είναι αυτή που αξίζει να δοκιμάσετε.
Πρόκειται για τα πιο εύκολα και υγιεινά muffins πορτοκαλιού για όλες τις ώρες για να τα απολαύσουν μικροί και μεγάλοι.
Συνταγή για μυρωδάτα muffins πορτοκαλιού:
Τι θα χρειαστείτε:
300ml φυσικό χυμό πορτοκάλι (είτε έτοιμο)
1κ.γ μαγειρική σόδα
60ml σπορέλαιο
250γρ αλεύρι φαρίνα (μπορείς να το κάνεις μισό μισο με αλεύρι βρώμης)
1κ.γ μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
60γρ τρούφα σοκολάτας
1-2 κ.σ μέλι
Εκτέλεση:
Αφού στύψουμε τον χυμό προσθέτουμε τη μαγειρική σόδα μέχρι να αφρίσει ο χυμός.
Προσθέτουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε.
Σιγά-σιγά ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι.
Ανακατεύουμε και τέλος προσθέτουμε την τρούφα και το μέλι
Μοιράζουμε σε λαδωμένα φορμάκια και ψήνουμε στους 180 για 35’.
Πριν σερβίρουμε τα αφηνουμε να «κατσουν» 5-10 λεπτα αφου ψηθούν.