Λαχταριστό μοσχαράκι γιουβέτσι στη γάστρα -Η συνταγή της Νικολέττας Ράλλη
Αν υπάρχει μια συνταγή που τρώνε μικροί και μεγάλοι και παράλληλα θυμίζει θαλπωρή, αυτό είναι το μοσχαράκι γιουβέτσι.
Μπορεί στο διαδίκτυο να κυκλοφορούν πολλές συνταγές, ωστόσο βρήκαμε μια εύκολη και λαχταριστή, εκείνη της Νικολλέτας Ράλλη.
Η Νικολέττα Ράλλη μας έδωσε την απαραίτητη μαγειρική έμπνευση με το νέο βίντεό της στο Instagram.
Συγκεκριμένα, δημοσίευσε ένα βίντεο στο Instagram προφίλ της στο οποίο ετοιμάζει τη συνταγή της για μοσχαράκι γιουβέτσι στη γάστρα και όπως θα δείτε, πρόκειται για μια εύκολη συνταγή, ιδανική για κάποιο κυριακάτικο τραπέζι ή για ένα κάλεσμα φίλων στο σπίτι.
Παρακάτω θα δείτε αναλυτικά τη συνταγή της Νικολλέτας Ράλλη
Υλικά
- 1.200 γρ. μοσχάρι για κοκκινιστό
- 500 γρ κριθαράκι
- 700γρ Ντομάτα στον τρίφτη
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 καρότα τριμμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κγ κόκκινο πιπέρι
- 1 κγ Θυμάρι
- 1/2 φλιτζάνι λάδι
- 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
- 500 γρ ζωμό βοδινού
Εκτέλεση
Σε καυτό λάδι βάζουμε το κρέας μας, μέχρι να ροδίσει και ψήνουμε και από τις δύο πλευρές. Μόλις ψηθούν εξωτερικά αφαιρούμε από την κατσαρόλα και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά. Αφού τα τσιγαρίσουμε προσθέτουμε και το κρέας. Προσθέτουμε και τα υγρά στοιχεία και αφήνουμε να βράσει μια ώρα. Έπειτα προσθέτουμε τον χυμό τομάτας και μαγειρεύουμε για ακόμη μισή ώρα.
Αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στην καυτή γάστρα, προσθέτουμε το κριθαράκι, 1 λίτρο νερό, ανακατεύουμε και βάζουμε στον φούρνο για 15 λεπτά. Προθέτουμε την παρμεζάνα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.