Φωτογραφία: shutterstock

Συνταγή για λαχταριστές, σπιτικές λουκανικόπιτες

Βρήκαμε μια πεντανόστιμη συνταγή για να φτιάξετε λαχταριστές, σπιτικές λουκανικόπιτες.

Η λουκανικόπιτα είναι από τα αγαπημένα αρτοσκευάσματα μικρών και μεγάλων και αποτελεί μια go-to επιλογή σε ένα φούρνο.

Ωστόσο, με αυτή την ποιοτική συνταγή που προτείνει ο Σεφ Γιώργος Τσούλης θα φτιάξετε έυκολα και γρήγορα φρεσκοψημένες, σπιτικές λουκανικόπιτες τόσο νόστιμες που δεν θα θελήσετε να ξανά αγοράσετε από έξω ποτέ!

Υλικά

  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • ½ κ.γ. κύμινο, σε σκόνη
  • ¼ κ.γ. μπούκοβο
  • ¼ κ.γ. βασιλικό, ξερό
  • ½ φύλλο δάφνης
  • 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
  • 3 χωριάτικα λουκάνικα, κομμένα στη μέση
  • 1 αυγό, αραιωμένο με λίγο νερό, για το άλειμμα
  • Σουσάμι, για το πασπάλισμα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στον αέρα.
  2. Σε ένα multi, προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, το κύμινο, το μπούκοβο, το βασιλικο και τη δάφνη. Αλατοπιπερώνουμε και τα πολτοποιούμε μέχρι να δημιουργηθεί μία σάλτσα. Την μεταφέρουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
  3. Τοποθετούμε ένα φύλλο σφολιάτας στον πάγκο εργασίας, με τη μικρότερη πλευρά να κοιτάει προς τα εμάς και το κόβουμε σε ορθογώνιο σχήμα διαστάσεων 20x10 εκ.
  4. Χαράζουμε την επιφάνεια κάθε λουκάνικου σε 3 σημεία χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι.
  5. Απλώνουμε λίγο από τη σάλτσα πάνω στο φύλλο και τοποθετούμε ένα λουκάνικο κάθετα στο κέντρο. Διπλώνουμε προς τα μέσα τις ακρες (δεξιά και αριστερά) και πιέζουμε καλά τις άκρες να κλείσουν.
  6. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα υλικά και μεταφέρουμε τις λουκανικόπιτες σε ένα ταψί φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
  7. Χαράζουμε 3 γραμμές στην επιφάνεια κάθε λουκανικόπιτας, αλείφουμε την επιφάνεια τους με το άλειμμα αυγού και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  8. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσουν και σερβίρουμε.

Τη συνταγή πήραμε από τη σελίδα του Σεφ Γιώργου Τσούλη.