Συνταγή για λαχταριστά μηλοπιτάκια με σφολιάτα και κομμάτια μήλου
Η μηλόπιτα είναι ένα από τα γλυκίσματα με μεγάλο φανατικό κοινό και όχι άδικα θα λέγαμε.
Αυτή την εποχή τα μήλα έχουν την τιμητική τους και έχουν την πρώτη θέση στο καλάθι των αγορών μας καθώς αποτελούν ένα από τα βασικότερα φρούτα του φθινοπώρου μαζί με τα αχλάδια, τα πορτοκάλια και τα ρόδια.
Το μήλο επιβεβαιώνει με τις πολύτιμες ιδιότητές του το ρητό πως «ένα μήλο την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα» και αξίζει μια θέση στην διατροφή μας. Πέρα απ΄ αυτό όμως, αν έχεις μήλα μπορείς να φτιάξεις λαχταριστές νοστιμιές που θα κάνουν το σπίτι σου να μυρίσει θαλπωρή και φθινόπωρο.
Εκτός από ένα φρούτο που τρώγεται στο πρωινό ή ως απογευματινό σνακ, το μήλο μπορεί να γίνει η πρώτη ύλη για ένα πανεύκολο γλυκό, όπως είναι η μηλόπιτα, ιδανικό για εκείνες τις στιγμές που ποθείς και λαχταράς ένα γλυκό για να συνεχίσεις την ημέρα σου.
Συνταγή για λαχταριστά μηλοπιτάκια με σφολιάτα και κομμάτια μήλου
Την συνταγή για εύκολα μηλοπιτάκια με σφολιάτα και κομμάτια μήλου βρήκαμε στο Instagram από το προφίλ «foodcorner_gr». Ας δούμε τι θα χρειαστούμε:
Υλικά
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 4 κόκκινα μήλα
- 3 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 κ.γ. κανέλα
- άχνη
- λίγο γάλα
Εκτέλεση συνταγής
Κόβουμε τα μήλα σε κυβάκια, τα ψήνουμε σε ένα τηγάνι με το βούτυρο, τη ζάχαρη και την κανέλα ώσπου να καραμελώσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους. Κόβουμε τα φύλλα σφολιάτας σε 8 μέρη, βάζουμε μια κουταλιά απ' τη γέμιση, κλείνουμε και πατάμε τις άκρες με ένα πιρούνι. Αλείφουμε με λίγο γάλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς ώσπου να πάρουν χρώμα, 20 με 30 λεπτά.