Κοτόπουλο κοκκινιστό -To μυστικό συστατικό που απογειώνει τη σάλτσα
BOVARY ⸻ 31 JAN 2023
Το κοτόπουλο κοκκινιστό στην κατσαρόλα πρόκειται για ένα λαχταριστό, κλασικό πατροπαράδοτο πιάτο, αγαπητό σε μικρούς και μεγάλους.
Μια απλή και εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο, χορταστικό φαγητό με αρωματικές μυρωδιές από μπαχαρικά και καρυκεύματα που θα μας θυμίσει τις νοστιμιές που μαγείρευε η γιαγιά στο κυριακάτικο τραπέζι.
Όπως με κάθε μαγειρευτό κατσαρόλας το μυστικό της επιτυχίας για το κοτόπουλο κοκκινιστό κρύβεται στη σάλτσα. Γι' αυτό κι εμείς βρήκαμε μία πεντανόστιμη συνταγή στην ιστοσελίδα xrysoskoufaki.gr που χρησιμοποιεί ένα μυστικό συστατικό το οποίο υπόσχεται να δώσει μία έξτρα πινελιά νοστιμιάς στο πιάτο σας.
Υλικά
- 1.2kg Κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια (χωρίς δέρμα)
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Δενδρολίβανο για γεύση.
- 1 κουτάλι κάπαρη.
- Ρίγανη για γεύση.
- αλάτι
- λευκό κρασί
- 8 Ντοματίνια
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάστα ντομάτας.
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζωμός σε σκόνη Νοστιμιά Maggi.
- 1 ποτήρι νερό.
- 1 κουταλια βούτυρο.
Μυστικό συστατικό: 2 φιλέτα αντσούγιας (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρουμε το κοτόπουλο με λάδι, ολόκληρο το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα φιλέτα γαύρου, το πιπέρι και το δεντρολίβανο.
- Ρίχνουμε λευκό κρασί και «ξύνουμε» τον πυθμένα του σκεύους με μια σπάτουλα, ώστε τα νόστιμα, καμμένα υπολείμματα να διαλυθούν μέσα στο υγρό.
- Μόλις εξατμιστεί, προσθέστε τα ντοματίνια κομμένα στα δύο, το ζωμό σε σκόνη, τον τοματοπολτό, μια πρέζα αλάτι, λίγο ρίγανη, αραιώστε με ένα ποτήρι νερό και μαγειρέψτε ημι-καλυμμένο σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά.
- Στα μισά του μαγειρέματος, προσθέστε την κάπαρη και το δεντρολίβανο.
- Αφαιρέστε το κοτόπουλο από το τηγάνι και λιώστε ένα κουτάλι βούτυρο στη σάλτσα, κτυπήστε και σερβίρετε.
- (Εάν δεν θέλετε να βρείτε κομμάτια από ντοματίνια, κάπαρη ή κρεμμύδι στο πιάτο σας, απλώστε τη σάλτσα.) Μπορείτε να το συνοδέψετε με ρύζι ή τηγανιτές πατάτες.