Συνταγή για κολοκυθοκεφτέδες -Τραγανοί απ' έξω και αφράτοι από μέσα
Τα κολοκυθάκια είναι πάντα στην κορυφή των προτιμήσεων και οι κολοκυθοκεφτέδες αποτελούν, χωρίς καμιά αμφιβολία, ορεκτικό με μεγάλο φανατικό κοινό.
Δεν μπορεί κανείς να αντισταθεί στην τραγανή κρούστα και την αφράτη υφή τους και αυτό είναι κάτι που αποδεικνύεται περίτρανα κάθε φορά που δίνουμε το παρών σε μια ταβέρνα και οι κολοκυθοκεφτέδες είναι η πρώτη μας επιλογή πό τον κατάλογο.
Οι κολοκυθοκεφτέδες είναι ιδανικοί για το κυριακάτικο τραπέζι, πριν το κυρίως γεύμα, σαν ορεκτικό, ενώ αξίζει να πούμε πως δεν είναι λίγοι εκείνοι που λατρεύουν τη γεύση τους όταν είναι παγωμένοι.
Είτε σας αρέσουν ζεστοί, απευθείας από το τηγάνι, είτε παγωμένοι από το ψυγείο, αξίζει να δοκιμάσετε την παρακάτω συνταγή για τους κολοκυθοκεφτέδες αφού είναι εύκολη, με υλικά που έχετε ήδη στο ψυγείο, και θα τους λατρέψουν όλοι.
Συνταγή για κολοκυθοκεφτέδες
Υλικά
- 2 κολοκυθάκια
- 50 γρ. φέτα τριμμένη
- 1 αυγό
- 150 γρ. τριμμένη φρυγανιά
- Ελαιόλαδο
- Ένα μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- αλάτι /πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ τρίψτε τα κολοκυθάκια και αφήστε τα να βγάλουν τα υγρά τους. Στύψτε τα καλά με τα χέρια σας και προσθέστε έπειτα την τριμμένη φέτα, το αυγό, την τριμμένη φρυγανιά και τα μπαχαρικά σας. Ανακατέψτε με ένα κουτάλι ώσπου να γίνει ένα σφιχτό, ομοιογενές μείγμα.
Δημιουργήστε μικρές μπαλίτσες με το χέρι σας και πιέστε ελαφρώς ώστε να γίνουν πιο πλατιά. Βάλτε λάδι να κάψει σε μια βαθιά κατσαρόλα και μόλις είναι έτοιμο ρίξτε σιγά -σιγά τους κολοκυθοκεφτέδες μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα και μια τραγανή κρούστα. Μόλις τους αφαιρέσετε από το λάδι ακουμπήστε σε ένα ρηχό πιάτο με χαρτί κουζίνας ώστε να φύγουν τα πολλά λάδια του.
Tip: Αν το μείγμα σας βγει πιο αραιό προσθέστε με το μάτι τριμμένη φρυγανιά, ενώ αν σας βγει πολύ πηχτό προσθέστε λάδι.