Κλαφουτί με κεράσια

Συνταγή για κλαφουτί με κεράσια -Το κλασικό γαλλικό γλυκό που είναι ελαφρύ και εύκολο να το φτιάξεις

Το κλαφουτί (Clafoutis) είναι ένα πολύ διαδεδομένο και δημοφιλές γλυκό στη Γαλλία.

Πρόκειται για ένα ψημένο αραιό χυλό από γάλα, κρέμα, αλεύρι, ζάχαρη και αυγά που μέσα του μπαίνουν κεράσια (ή βύσσινα) και αφού ψηθεί πασπαλίζεται με ζάχαρη άχνη.

Εμείς βρήκαμε μια εύκολη συνταγή για κλαφουτί με κεράσια που είναι εύκολο να το φτιάξεις και θα σε ενθουσιάσει η ελαφριά γεύση του.

Συνταγή για κλαφουτί με κεράσια -Το κλασικό γαλλικό γλυκό που είναι ελαφρύ και εύκολο να το φτιάξεις

Αυτό το κλασικό γαλλικό γλυκό είναι ελαφρύ και πολύ απλό στην παρασκευή του. Αν θέλεις αντί για κεράσια, μπορείς να βάλεις όποια κόκκινα φρούτα έχεις διαθέσιμα (π.χ. φράουλες).

Την συνταγή για κλαφουτί με κεράσια εντοπίσαμε στον Instagram λογαριασμό «mediterraneanwaygr». Ας δούμε τα υλικά που θα χρειαστείς:

Υλικά

  • 500 γρ κεράσια χωρίς κουκούτσι (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα)
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 125 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 ml γάλα
  • Για το τελείωμα: ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώνουμε ατομικά ταψιά (ή μεγάλο ταψί). Μοιράζουμε τα κεράσια σε κάθε ένα από τα μπολ και πασπαλίζουμε με τη μισή ζάχαρη.

Χτυπάμε τα αυγά. Προσθέτουμε το αλεύρι με την υπόλοιπη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα.

Ρίχνουμε το παρασκεύασμα στα φορμάκια και τα βάζουμε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Tip : Είναι φυσιολογικό να ξεφουσκώνει το κέντρο όταν αρχίζει να κρυώνει!