Κέικ μανταρινιού σιροπιαστό -Μια εύκολη συνταγή για το πρωινό ή τον απογευματινό σας καφέ
Ψάχνοντας στο Instagram εντοπίσαμε μια συνταγή για κέικ μανταρινιού σιροπιαστό.
Κάθε φορά που αυτό το φρούτο ξεφλουδίζεται, γεμίζει την ατμόσφαιρα αρώματα. Tα μανταρίνια τα βρίσκουμε στην αγορά από αρχές Νοέμβρη ως τέλη Φεβρουαρίου.
Η πιο γνωστή ποικιλία είναι οι κλημεντίνες, που κάνουν συνήθως καρπούς μικρού μεγέθους, με ελάχιστα έως καθόλου κουκούτσια, γι’ αυτό και είναι αυτή που προτιμούν όλοι.
Ζουμερά και μυρωδάτα, τα μανταρίνια θα δώσουν άρωμα στο σιροπιαστό κέικ που σου προτείνουμε να φτιάξεις. Την συνταγή για κέικ μανταρινιού σιροπιαστό την βρήκαμε από το προφίλ «Μediterraneanwaygr» στο Instagram. Ας δούμε παρακάτω πώς θα την φτιάξουμε στην κουζίνα μας.
Κέικ μανταρινιού σιροπιαστό
- 2 αυγά
- 200 ml επεξεργασμένα μανταρίνια χωρίς φλούδα ή σπόρους (2 έως 3 μανταρίνια)
- 180 γρ ζάχαρη καστανή
- 120 ml ηλιέλαιο
- 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
- 200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γρ αλεύρι ολικής αλέσεως
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 C. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα. Ανακατεύουμε τα μανταρίνια, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε, προσθέτουμε τα αυγά, το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι ολικής και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε στη φόρμα και ψήνουμε για 35 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει η οδοντογλυφίδα στεγνή.
Για το σιρόπι:
- 200 ml χυμό μανταρίνι
- 100 γρ ζάχαρη καστανή Βάζουμε τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζουμε για 7 λεπτά.
Μόλις βγει η πουτίγκα από το φούρνο την περιχύνουμε με το σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει καλά για να ξεφορμάρουμε. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μόνο αλεύρι ολικής αλέσεως μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας συνολικά 270 γρ.
Δείτε το βίντεο: