Συνταγή για κεφτέδες μπακαλιάρου

Συνταγή για κεφτέδες μπακαλιάρου -Ο τέλειος καλοκαιρινός μεζές για το οικογενειακό τραπέζι

Για όλους εσάς που αγαπάτε το ψάρι και συγκεκριμένα το μπακαλιάρο, βρήκαμε μια συνταγή για λαχταριστούς κεφτέδες από τον σεφ Γιώργο Τσούλη.

Τα κεφτεδάκια είναι το φαγητό που μας θυμίζει τα παιδικά μας καλοκαίρια και είναι συνυφασμένο με τα ανέμελα καλοκαίρια μας. Είναι από τα πιο μαμαδίστικα πιάτα που λατρεύουμε να απολαμβάνουμε.

Κεφτεδάκια όμως δεν είναι μόνο αυτά με τον κιμά. Πλέον μπορούμε να φτιάξουμε με κάθε λογής υλικά, που είναι εξίσου νόστιμα και γευστικά. Εμείς βρήκαμε μια συνταγή για κεφτεδάκια από μπακαλιάρο που θα σε ενθουσιάσουν με την πλούσια γεύση τους.

Συνταγή για κεφτέδες μπακαλιάρου -Ο τέλειος καλοκαιρινός μεζές για το οικογενειακό τραπέζι

Αγαπάμε τα κεφτεδάκια όσο κανένα άλλο φαγητό. Και ειδικά το καλοκαίρι είναι ο τέλειος μεζές για το οικογενειακό τραπέζι.

Αυτή τη φορά αξίζει να φτιάξεις κεφτεδάκια μπακαλιάρου, τα οποία είναι ο ιδανικός μεζές για να φάμε την χωριάτικη σαλάτα μας και τις τηγανητές πατάτες. Ας δούμε τι θα χρειαστούμε:

Υλικά

  • 250 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου
  • 100 γρ. φρυγανιά
  • 1 κρεμμυδάκι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλη πατάτα, βρασμένη
  • 1 λεμόνι, χυμό και ξύσμα
  • 1 κύβο κλασσικό λαχανικών
  • ½ άνηθο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Για το πανάρισμα: Αλεύρι
  • Για το τηγάνισμα: Ηλιέλαιο
  • Για το σερβίρισμα: Σως ταρτάρ

Εκτέλεση

Βράζουμε την πατάτα σε μια κατσαρόλα. Μόλις βράσει, την ρίχνουμε σε ένα μίξερ μαζί με τη φρυγανία, τον άνηθο, το κρεμμυδάκι, τον κύβο κλασσικό λαχανικών, το ξύσμα και το χυμό από το 1 λεμόνι. Χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει σφιχτό.

Ψιλοκόβουμε το φιλέτο μπακαλιάρου σε πολύ μικρά κομμάτια. Ρίχνουμε το μείγμα του μίξερ σε ένα μπολ μαζί με τα κομματάκια μπακαλιάρου. Ανακατεύουμε πολύ καλά για να πάει το ψάρι σε όλο το μείγμα.

Πλάθουμε μεσαίου μεγέθους κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε. Τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά για 5 με 7 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και τα βάζουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας. Σερβίρουμε με σως ταρτάρ.