Φωτογραφία: Unsplash

Συνταγή για χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα και μπύρα -Ο τέλειος μεζές για τα Σαββατοκύριακα

Η χοιρινή τηγανιά δεν είναι μόνο ένα πιάτο που μπορούμε να απολαύσουμε στην ταβέρνα, αντιθέτως, πρόκειται για ένα πιάτο που μπορεί κανείς να φτιάξει και στο σπίτι, με μεγάλη επιτυχία.

Η συνταγή που έχουμε ανακαλύψει, εκτός από πανεύκολη, είναι και νόστιμη, ιδανική για το Κυριακάτικο τραπέζι.

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι τηγανιά, πιπεριές, κρεμμύδια και σκόρδο και φυσικά για να δώσετε έξτρα γεύση, ένα κουτάκι μπύρας και μουστάρδα.

Μπορείτε να προσαρμόσετε τη συνταγή στις δικές σας γεύσεις προσθέτοντας έξτρα μπαχαρικά ενώ οι πιπεριές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τέλεια γεύση είναι κόκκινες και πράσινες, πορτοκαλί ή και κίτρινες.

Συνταγή για χοιρινή τηγανιά

Υλικά

  • 1 κιλό τηγανιά χοιρινή
  • 1 μεγάλο κρεμμύδια
  • 2 χρωματιστές πιπεριές
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1κ.σ. γεμάτη μουστάρδα
  • 1 κουτάκι μπύρας
  • αλάτι /πιπέρι /ρίγανη
  • ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε λάδι και ρίχνουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και το σκόρδο. Λίγο πριν μαλακώσουν προσθέτουμε στο λάδι και την τηγανιά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές. Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες και τα μπαχαρικά μας. Ρίχνουμε ολόκληρο του κουτάκι της μπύρας και μόλις εξατμιστεί λίγο προσθέτουμε και τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για περίπου 15- 20 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να ψηθεί εσωτερικά η τηγανιά μας.