Συνταγή για χαλβά σιμιγδαλένιο με μόνο 3 υλικά -Πεντανόστιμος και απλός
BOVARY ⸻ 22 JAN 2023
Ο χαλβάς αποτελεί το κατεξοχήν παραδοσιακό ελληνικό γλυκό και είναι υπέροχος σε όλες τις παραλλαγές του.
Aπ'όλες τις εκδοχές του αγαπημένου γλυκού, ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι ίσως ο πιο αγαπητός απ' άκρη σ' άκρη της χώρας.
Συνταγές για σιμιγδαλένιο χαλβά υπάρχουν αρκετές, η πιο κλασική και η πιο εγγυημένη είναι αδιαμφισβήτητα η παραδοσιακή συνταγή 1,2,3,4 για χαλβά σιμιγδαλένιο. Η λογική αυτής της συνταγής είναι απλούστατη και η επιτυχία του αποτελέσματος εγγυημένη.
Εμείς βρήκαμε στην ιστοσελίδα xrysessyntages.gr την πιο απλή συνταγή για σιμιγδαλένιο χαλβά που μπορείτε να φανταστείτε. Δοκιμάστε την και θα μας θυμηθείτε!
Υλικά
- 4 ποτήρια νερό
- 3 ποτήρια ζάχαρη
- 2 ποτήρια χονδρό σιμιγδάλι
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο (εγώ έβαλα 3/4 ελαιόλαδο και 1/4 ηλιέλαιο)
Εκτέλεση
- Σ'ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερά με τη ζάχαρη να βράσουν για 5 λεπτα, εγώ έβαλα και 2 φέτες πορτοκαλιού, μπορούμε να βάλουμε και ξυλά κανέλας
- Ταυτόχρονα ζεσταίνουμε το λάδι (όχι να κάψει γιατί θα μυρίζει έντονα) και ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύουμε συνεχώς για να πάρει χρώμα το σιμιγδάλι.
- Δεν αφήνουμε να ψηθεί μόνο γιατί θα καεί. Χρειάζεται περίπου 10 λεπτά για να πάρει το χρώμα της φωτογραφίας. Έπειτα αποσύρουμε από τη φωτιά και με μεγάλη προσοχή ρίχνουμε το σιρόπι που έχουμε φτιάξει με μια κουταλιά της σούπας μέσα στο σιμιγδάλι.
- Το βάζουμε και πάλι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει το μείγμα.
- Τέλος το βάζουμε σε φόρμα του κέικ ή σε ατομικές φόρμες.
- Αφηνουμε να κρυωσει, ξεφορμαρουμε και ριχνουμε κανελα
Προσοχή: Το σιμιγδάλι πιτσιλάει. Θέλει προσοχή στη διαχείριση