Συνταγή για γλυκό ψυγείου με πορτοκάλι

Συνταγή για γλυκό ψυγείου με πορτοκάλι

Εχουμε μια αδυναμία στα γλυκά ψυγείου και σίγουρα θα είσαι μία από εμάς!

Αν το καλοκαίρι ήταν γλυκό, θα ήταν ένα πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου. Και επειδή το καλοκαίρι είναι μια ανάσα μακριά, προετοιμαζόμαστε για την πιο ανέμελη εποχή του χρόνου.

Το καλοκαίρι τα γλυκά ψυγείου έχουν την τιμητική τους, καθώς είναι δροσερά και τρώγονται ευχάριστα. Ιδιαίτερα μετά το φαγητό είναι το τέλειο επιδόρπιο!

Εμείς βρήκαμε μια συνταγή για τέλειο γλυκό ψυγείου με πορτοκάλι που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Ας την δούμε την συνταγή:

Υλικά

Για τη βάση
-2 συσκευασίες μπισκότα σαβαγιάρ
-χυμό από 5 πορτοκάλια
Για την κρέμα
-2 γεμάτες κ.σ. κορν φλάουρ
-6 κοφτές κ.σ. αλεύρι
-1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
-4 φλιτζάνια τσαγιού γάλα
-1 κ.σ. βούτυρο
-ξύσμα από 3 πορτοκάλια

Επικάλυψη
-1 συσκευασία σαντιγί garni βανίλια
-αμυγδαλα

Εκτέλεση

Βουτάμε ελαφρώς τα μπισκότα στο χυμό πορτοκαλιού και τα στρώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί. Στον πάτο του ταψιού βάζουμε τα μισά μπισκότα.

Για την κρέμα βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε την ζάχαρη, το αλεύρι και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε καλά και μετά το βάζουμε στο μάτι σε μέτρια θερμοκρασία. Ανακατεύουμε συνεχώς ώσπου να δέσει και να γίνει κρέμα. Στο τέλος ρίχνουμε το βούτυρο και το ξύσμα.

Βάζουμε την κρέμα πάνω στα μπισκότα. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα σε αντίθετη κατεύθυνση από την πρώτη στρώση (αφού τα έχουμε βουτήξει στον χυμό).

Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Φτιάχνουμε την σαντιγί garni σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και καλύπτουμε το γλυκό. Ψήνουμε λίγα αμύγδαλα σε ένα τηγάνι, τα κόβουμε σε μικρα κομματάκια και καλύπτουμε την σαντιγί. Eτοιμο!

Την συνταγή πήραμε από το foodcorner.