Συνταγή για φουρνιστή τορτίγια με λαχταριστή γέμιση -Σαν πίτσα που δεν χρειάζεται ζύμη
Τους ζεστούς, καλοκαιρινούς μήνες τείνουμε να βυθιζόμαστε στη θερινή ραστώνη και η ιδέα του να περνάμε ατελείωτες ώρες στην κουζίνα δεν φαντάζει και τόσο ελκυστική.
Γι' αυτό το λόγο, συνταγές που απαιτούν την ελάχιστη δυνατή προσπάθεια και χρόνο είναι ιδανικές επιλογές για αυτή την περίοδο χαλάρωσης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτή η θρεπτική φουρνιστή «φωλιά» τορτίγιας, η οποία υπόσχεται να σας χορτάσει και να σας ξετρελάνει με την πλούσια γεύση της.
To «ατού» αυτής της νόστιμης συνταγής είναι ότι μπορείτε να τη διαμορφώσετε ανάλογα με την όρεξη σας, συνδυάζοντας διαφορετικά λαχανικά, μπαχαρικά και αρώματα ωστέ να μη την βαρεθείτε ποτέ. Είναι επίσης ο τέλειος τρόπος να αξιοποιήσετε υλικά του ψυγείου σας που είναι έτοιμα να λήξουν, συνδυάζοντας τα με δημιουργικότητα και φαντασία.
Υλικά
- 1 Αραβική πίτα της επιλογής σας
- 2 αυγά
- 1 ντομάτα
- 1 χούφτα φασόλια
- 1 χούφτα καλαμπόκι
- 1 μικρή πιπεριά
- 1 χούφτα μανιτάρια
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μπαχαρικά της επιλογής σας (π.χ. μπούκοβο, ρίγανη, πάπρικα)
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε την Αραβική πίτα σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος ώστε να δημιουργήσετε μια «φωλιά».
- Κόψτε τη ντομάτα σε ροδέλες και τοποθετήστε τες στη σειρά πάνω στην πίτα.
- Σπάστε δύο αυγά πάνω στην πίτα χωρίς να σπάσετε τον κρόκο.
- Τοποθετήστε στο σκεύος τα φασόλια, την κομμένη πιπεριά, το καλαμπόκι και τα κομμένα μανιτάρια.
- Αλατοπιπερώστε και προσθέστε τα μπαχαρικά της αρεσκείας σας.
- Ψήστε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά.