Συνταγή για εύκολο σουφλέ με κολοκυθάκια -Νόστιμο και χορταστικό
Το πιο εύκολο και λαχταριστό φαγητό, σουφλέ με κολοκυθάκια.
Το σουφλέ είναι είναι ένα φαγητό που όλοι αγαπούν, αφού μπορείς να βάλεις μέσα του ό,τι θέλεις και να προσαρμόσεις στις δικές σου γεύσεις το κυρίως πιάτο.
Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι αναγκαία για μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή, έτσι αν δυσκολεύεσαι να καταναλώσεις ωμά λαχανικά, σου έχουμε την κατάλληλη συμβουλή. Φτιάξε σουφλέ με κολοκυθάκια!
Η συνταγή αυτή είναι εύκολη και γευστική ενώ το μυστικό της συνταγής αυτής βρίσκεται σίγουρα στο βασικό υλικό, στα κολοκυθάκια.
Η συνταγή είναι από το live kitchen
Συνταγή για εύκολο σουφλέ με κολοκυθάκια
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 1 κολοκυθάκι
- 5 ντοματίνια
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 3 κτσ ελαιόλαδο
- 4 μέτρια αυγά
- 250 γρ γάλα
- 200 γρ τυρί φέτα
- 60 γρ αλεύρι γ.ο.χ
- 1 κτγ μπέικεν πάουντερ
- 1/2 κτγ αλάτι
- Πιπέρι
Για το πασπάλισμα
Γραβιέρα τυρί
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε σε ένα τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο και το μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά. Κόβουμε 1 κολοκυθάκι σε κομμάτια και το ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι μαζί με το κρεμμύδι.
Ψιλοκόβουμε 1 σκελίδα σκόρδου και την ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα τοματίνια και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ σπάμε 4 μέτρια αυγά και τα χτυπάμε με το σύρμα για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το γάλα το αλεύρι και το μπέικεν.
Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και προσθέτουμε το τυρί φέτα. Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και τα τοματίνια. Ανακατεύουμε ελαφρώς και προσθέτουμε το μείγμα σε ένα πυρεξ 30χ20 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 25-30 λεπτά στους 170 c.
Τρίβουμε λίγη γραβιέρα τυρί και το ξαναψήνουμε για ακόμη 10 λεπτά. Σερβίρουμε με αγγουροντομάτα λίγο ελαιόλαδο και ξίδι σε κρέμα.