Τυροπιτάκια

Συνταγή για εύκολα και γρήγορα τυροπιτάκια, έτοιμα σε 10 λεπτά

Βρήκαμε μια εύκολη συνταγή για νόστιμα τυροπιτάκια που είναι έτοιμα σε μόλις 10 λεπτά.

Ηρθε η στιγμή να φτιάξεις τα πιο νόστιμα και εύκολα τυροπιτάκια. Είναι αφράτα, πεντανόστιμα και το κυριότερο θα χρειαστείς 10 λεπτά για να τα φτιάξεις.

Η συνταγή είναι της blogger Μαρίας Τσιακάλου από την Θεσσαλονίκη και την βρήκαμε στο προφίλ της στο Instagram «marys_gramm».

Συνταγή για εύκολα και γρήγορα τυροπιτάκια, έτοιμα σε 10 λεπτά

Υλικά

  • 500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή 500 γρ αλεύρι γενικής χρήσης και 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 400 γρ φέτα (τριμμένη) ή 400 γρ στο σύνολο τυριά που θέλετε να τελειώσουν από το ψυγείο σας, θα προσθέσετε όμως 1 πρέζα αλάτι
  • 2 αυγά
  • 1 κρόκο αυγού για το τέλος
  • 5 φέτες γαλοπούλα κομμένες σε κύβους ή οποιοδήποτε άλλο αλλαντικό σας αρέσει
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι των 220γρ
  • 1 κεσεδάκι ηλιέλαιο (κρατήστε το κεσεδάκι του γιαουρτιού που χρησιμοποιήσετε)

Εκτέλεση

Βάλτε σε ένα βαθύ σκεύος (για ζύμωμα στο χέρι) ή στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά μαζί. Ζυμώστε ή ανακατέψτε με τον γάντζο μέχρι να ενωθούν τα υλικά, δώστε σχήμα όσο θα κάνετε ένα μεσαίο κεφτεδάκι και τοποθετήστε τα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Αλείψτε από πάνω με ένα πινέλο τον κρόκο αυγού και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Όταν κρυώσουν μπορείτε να τα αποθηκεύσετε μέσα σε σακουλάκι τροφίμων και να τα διατηρήσετε στην κατάψυξη.