Μπισκοτογλυκό ψυγείου

Πεντανόστιμο και δροσερό μπισκοτογλυκό ψυγείου, έτοιμο στη στιγμή

Σίγουρα όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε πως μία νόστιμη συνταγή για ένα ελαφρύ και δροσερό γλυκάκι πιάνει πάντα τόπο.

Δεν είναι εξάλλου τυχαίο πως τα γλυκά ψυγείου γίνονται πάντα ανάρπαστα -αποτελούν την ιδανική λιχουδιά που υπόσχεται να ικανοποιήσει τις γλυκές μας λιγούρες ενώ συγχρόνως η παρασκευή τους είναι εύκολη και γρήγορη!

Με μία στρώση μπισκότου και δύο πανεύκολες κρέμες μπορούμε να στήσουμε ένα ωραίο γλυκό ψυγείου στο πι και φι που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Λαχταριστό και αφράτο, συνδυάζει την ανάλαφρη υφή της κρέμας και την τραγανότητα του μπισκότου δημιουργώντας την τέλεια ισορροπία χωρίς να μας λιγώνει.

Υλικά

Για την κρέμα κακάο

  • 1 λίτρο γάλα
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. κακάο
  • 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 βανίλια
  • μπισκότα Πτι μπερ

Για την κρέμα βανίλια

  • 1 λίτρο γάλα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. άνθος αραβοσίτου βανίλια

Για την επικάλυψη σοκολάτας

  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. κορν φλάουρ
  • 40 γρ. κακάο
  • 500 ml. γάλα

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε με την παρασκευή της κρέμας βανίλια. Στο κρύο γάλα διαλύουμε τη ζάχαρη και το κακάο. Τα βάζουμε να βράσουν και όταν πάρουν θερμοκρασία ρίχνουμε το σιμιγδάλι.
  • Όταν η κρέμα πήξει κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με την βανίλια.
  • Στη συνέχεια, βρέχουμε ελαφρώς ένα ταψί 26 εκατοστών και απλώνουμε την κρέμα. Την καλύπτουμε στη συνέχεια με μπισκότα πτι μπερ.
  • Κατόπιν φτιάχνουμε τη κρέμα κακάο. Βράζουμε το γάλα με την ζάχαρη και το άνθος μέχρι που να γίνουν κρέμα. Την απλώνουμε πάνω από τα μπισκότα και την σκεπάζουμε με πτι μπερ.
  • Τέλος, συνεχίζουμε με την επικάλυψη του γλυκού μας. Σε κατσαρολάκι ανακατεύουμε την ζάχαρη, το κορν φλαουρ και το κακάο. Τα διαλύουμε στο κρύο γάλα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
  • Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για τουλάχιστον 4 ώρες στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.

Δείτε το βίντεο εκτέλεσης της συνταγής: