Δίπλες στον φούρνο, χωρίς τηγάνι, χωρίς αβγά -Μυρωδάτες και πιο υγιεινές, με τέλεια γεύση
BOVARY ⸻ 23 DEC 2022
Μπορεί κάποιοι να είστε οπαδοί των μελομακάρονων, άλλοι να μην μπορείτε να αντισταθείτε στους κουραμπιέδες, υπάρχουν όμως κι εκείνοι που ανυπομονούν να δοκιμάσουν τις φανταστικές δίπλες.
Βέβαια, πρόκειται για ένα γλυκό αρκετά μπελαλίδικο, το οποίο απαιτεί και τηγάνι, κάτι που για πολλούς είναι απαγορευτικό. Εμείς βρήκαμε μια απίθανη συνταγή για δίπλες φούρνου της food blogger Xristianna”s cooking και ανυπομονούμε να τις δοκιμάσουμε.
Η ίδια γράφει στη λεζάντα της «Δίπλες φούρνου. Είναι νηστίσιμες, χωρίς αυγά, είναι εύκολες χωρίς τηγάνισμα. Είναι υγιεινές, με μελάκι. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;». Πράγματι!
Υλικά
- 500 gr αλεύρι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο για το μίγμα και 3 κ.σ. για άλειμμα
- 3 κ.σ. ούζο
- 1½ κούπα ζεστό νερό
- Πρεζα αλάτι
- 1 βανίλια
- (Αλεύρι για το άνοιγμα της ζύμης)
Για το σιρόπι
- 1 κούπα νερό
- 1 κούπα μέλι
- 1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 στικ κανέλας
- Πασπάλισμα
- Κανέλα
- Καρύδια
Εκτέλεση
- Σε ένα μεταλλικό μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το ούζο, τις 3 κ.σ. ελαιόλαδο και το ζεστό νερό. Ακολούθως, ζυμώνουμε το μίγμα. Στη συνέχεια το κόβουμε σε μικρές μπάλες.
- Πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε, συνήθως ως τριαντάφυλλο, και λαδώνουμε.
- Ψήνουμε τις δίπλες για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Στους 180 αέρα.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 10 λ.
- Όταν ψηθούν, αφήνουμε τις δίπλες να κρυώσουν, μέχρι να έρθουν δηλαδή σε θερμοκρασία δωματίου.
- Σιροπιάζουμε τις δίπλες με το ζεστό σιρόπι. Δεν τις βουτάμε στο σιρόπι για πολλή ώρα.
- Τέλος, τις πασπαλίζουμε με καρύδια και κανέλλα.