Apple crumble

H υγιεινή εκδοχή του apple crumble με ένα μυστικό υλικό

Το apple crumble κάνει θραύση τα τελευταία χρόνια. Έχει γίνει ένα από τα αγαπημένα μας γλυκά που ανεβαίνει πολύ σε δημοφιλία με την βοήθεια των social media.

Πρόκειται στην ουσία για μια αποδομημένη μηλόπιτα, με πλούσια γεύση μήλου και λαχταριστά βουτυρένια κομμάτια που μοιάζουν με μπισκότο.

Είναι το απόλυτο γλυκό comfort food που μπορείς να απολαύσεις με τον καφέ ή το τσάι σου.

Ωστόσο, όπως όλα τα λαχταριστά πιάτα, αποτελεί μια… γλυκιά αμαρτία με αρκετές θερμίδες και λιπαρά.

Αν θέλεις όμως να απολαύσεις ένα apple crumble χωρίς τύψεις και περιττές θερμίδες, μια baker του Instagram μοιράστηκε την απόλυτη υγιεινή βερσιόν.

Δεν περιέχει αλεύρι ή βούτυρο αλλά ένα μυστικό υλικό που δίνει μια φυσική γλυκύτητα.

Το υλικό αυτό είναι η μπανάνα. Ακόμη, χρησιμοποιεί βρώμη για λιγότερα λιπαρά αλλά για περισσότερες φυτικές ίνες.

Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να το φτιάξεις:

ΥΛΙΚΑ

100 γρ. βρώμη (75 γρ. αλεσμένη και 25 γρ. κανονικά)
50 γρ. ώριμη, λιωμένη μπανάνα
2 κ.σ. γλυκαντικό ή ζάχαρη
½ κ.γ. κανέλα
4 πράσινα μήλα ή 6 κ.σ. πουρές μήλου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C.

Λιώνουμε τη μπανάνα και την βάζουμε σε ένα μπολ με τη βρώμη, την κανέλα και το γλυκαντικό και ανακατεύουμε με πιρούνι ή κουτάλι, ώστε να δημιουργηθούν ψίχουλα.

Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα μήλα και τα μαγειρεύουμε με λίγο νερό σε μια κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν.

Βάζουμε τα μαγειρεμένα μήλα σε ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα με το crumble, απλώνοντάς το καλά.

Ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά.

Αν θέλουμε σερβίρουμε με γιαούρτι χαμηλών λιπαρών.

Καλή απόλαυση!