Λαχταριστές baby πατάτες φούρνου από τον Γιάννη Λουκάκο -Έξω τραγανές, μέσα μαλακές
Όταν μιλάμε για το πασχαλινό τραπέζι, μπορεί το κρέας να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, οι πατάτες φούρνου, ωστόσο, αποτελούν επίσης αναπόσπαστο κομμάτι του μενού!
Στο Πασχαλινό τραπέζι, τα αρώματα και οι γεύσεις αναμειγνύονται με τα γέλια και την οικογενειακή χαρά. Επιτρέπουμε στον εαυτό μας μερικές ατασθαλίες και υποσχόμαστε νοερά ότι «από Δευτέρα» θα επιστρέψουμε στην καθημερινή, πιο προσεκτική διατροφή.
Ανάμεσα, λοιπόν, στα καλούδια που αναμένεται να σερβιριστούν στο εορταστικό τραπέζι, σίγουρα την τιμητική του έχει το κρέας. Βέβαια, χωρίς τις γευστικές πατάτες φούρνου που λιώνουν στο στόμα, δεν αναδεικνύεται το ίδιο η γεύση του!
Δοκιμάσαμε την απίθανη συνταγή του Γιάννη Λουκάκου για σπσστές baby πατάτες φούρνου που λιώνουν στο στόμα και σας την προτείνουμε ανεπιφύλακτα! Αξίζει να τις ετοιμάσετε για το αυριανό τραπέζι -και όχι μόνο.
Υλικά:
- 1 κιλό πατάτες baby
- 200 γρ. ελαιόλαδο
- 5 γρ, θυμάρι φρέσκο
- 5 γρ, δεντρολίβανο
- 35 γρ. σκόρδο, καθαρισμένο
- 50 γρ. κρεμμύδι, καθαρισμένο, κομμένο σε φέτες
- 15 γρ. αλάτι
- πιπέρι μαύρο, φρέσκο, τριμμένο
Παρασκευή:
Τοποθετούμε τις πατάτες σε μία επιφάνεια κοπής και με ένα κατσαρολάκι με χοντρό πάτο τις χτυπάμε για να σπάσουν και να σχηματίσουν άγριες κορυφές από τη σάρκα τους, προσέχοντας να μην τις διαλύσουμε.
Σε ένα ταψί τοποθετούμε στη βάση το κρεμμύδι, από πάνω τις πατάτες, το σκόρδο, τα βότανα και το ελαιόλαδο φροντίζοντας να λαδωθούν καλά οι πατάτες. Αλατίζουμε τις πατάτες και από τις δύο πλευρές και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C στις αντιστάσεις, για περίπου 45 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, γυρνάμε τις πατάτες και επιστρέφουμε στον φούρνο μέχρι να μαλακώσουν στο εσωτερικό τους και να είναι τραγανές απ’ έξω, για περίπου 45 λεπτά ακόμη.