Στριφτή τυρόπιτα Σκοπέλου στο τηγάνι -Με χρυσαφένια και τραγανή κρούστα, τέλεια γεύση
Οι φημισμένες στριφτές τυρόπιτες από τη Σκόπελο είναι το καλύτερο σνακ που μπορεί κανείς να φτιάξει, είτε για να έχει ένα γρήγορο γεύμα για την παραλία και το γραφείο, είτε για συνοδευτικό σε κάποιο οικογενειακό τραπέζι.
Η σκοπελίτικη στριφτή εκτός από τραγανή είναι και πεντανόστιμη και μάλιστα το νησί φημίζεται για τις τυρόπιτές του. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της φυσικά είναι το σχήμα της που μοιάζει με κοχύλι.
Επίσης, ακόμη κάτι που δίνει γεύση, χρώμα και τέλεια τραγανή κρούστα στην τυρόπιτα της Σκοπέλου είναι πως γίνεται στο τηγάνι.
Η συνταγή είναι από το caruso.gr
Στριφτή τυρόπιτα Σκοπέλου στο τηγάνι -Με χρυσαφένια και τραγανή κρούστα, τέλεια γεύση
Υλικά
- 1 κιλό σταρένιο αλεύρι
- 1 κουταλιά της σούπας λάδι
- 1 κουταλιά του γλυκού ξύδι
- λίγο αλάτι
- νερό όσο πάρει για να γίνει η ζύμη σφικτή
Υλικά για τη γέμιση
- 1/2 κιλό κατσικίσιο τυρί
- Nισεστές για το άνοιγμα φύλλου
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνετε καλά. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί. Αλευρώνετε μια επιφάνεια με νισεστέ και ανοίγετε ένα - ένα φύλλο. Παίρνετε το φύλλο και ρίχνετε λίγο λάδι στην επιφάνεια.
Τρίβετε το τυρί με το χέρι και το απλώνετε στο ένα τρίτο της επιφάνειας του φύλλου σε σχήμα μισοφέγγαρου. Διπλώνετε την πίτα κλείνοντας μέσα τη γέμιση,και την τυλίγετε σαν σαλίγκαρο. Γεμίζετε και τυλίγετε και τα υπόλοιπα φύλλα. Τηγανίζετε μία-μία και από τις δύο πλευρές σε μπόλικο λάδι. Αφού ροδίσουν τις βγάζετε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα.