Σπιτικό τυρί κρέμα με 2 υλικά -Γίνεται πανεύκολα και είναι λαχταριστό
Λατρεύουμε να απολαμβάνουμε το τυρί κρέμα πάνω στα πάντα. Σε ψωμί, φρυγανιά ή πίτα και σαν ντιπ στο φαγητό μας. Είναι κρεμώδες και λαχταριστό.
Τι θα έλεγες για σπιτικό τυρί κρέμα με 2 υλικά; Ο food expert «Hungry Bites» μας έδωσε τη συνταγή για homemade τυρί κρέμα που γίνεται πανεύκολα και πολύ γρήγορα.
Το λάμπνε (Labneh) είναι ένα νόστιμο τυρί κρέμα που φτιάχνεται από γιαούρτι. Γι’ αυτό είναι χαμηλό σε λιπαρά και έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Είναι πλούσιο σε προβιοτικά, τα οποία συμβάλλουν στην υγεία και στην καλή λειτουργία του εντέρου. Με λίγα λόγια είναι ένα από τα πιο υγιεινά τυριά που μπορείτε να φάτε!
Συνήθως 24 ώρες αρκούν για να πάρετε ένα πηχτό, κρεμώδες τυρί κατάλληλο για ντιπ ή για να το αλείψετε στο ψωμί σας. Επειδή κάθε γιαούρτι έχει και διαφορετικό ποσοστό υγρασίας, η ώρα που θα το στραγγίσετε ίσως διαφέρει ανάλογα με τη μάρκα. Το καλό είναι ότι μπορείτε να τεστάρετε την υφή του ανά πάσα στιγμή της διαδικασίας.
Τι θα χρειαστείτε για να το φτιάξετε:
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό γιαούρτι πλήρες ή 2%
- 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
- πετσέτα, σουρωτήρι και μπολ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατέψτε το γιαούρτι μαζί με ένα κουταλάκι αλάτι. Δοκιμάστε και προσθέστε επιπλέον αλάτι αν θέλετε.
Βάλτε το σουρωτήρι πάνω από ένα μπολ και τοποθετήστε από πάνω μία πετσέτα. Βάλτε το γιαούρτι μέσα στην πετσέτα και κλείστε την καλά. Βάλτε από πάνω ένα πιατάκι (για βάρος) και φυλάξτε στο ψυγείο για 24 ώρες. Για πιο πηχτό τυρί, αφήστε το περισσότερη ώρα.
Αφού στραγγίζει και αποκτήσει υφή πηχτής κρέμας (σαν το γνωστό μας τυρί τύπου Φιλαδέλφεια) μεταφέρτε το σε αεροστεγές δοχείο και φυλάξτε το στο ψυγείο.
Πρόταση σερβιρίσματος: κοπανήστε λίγο σουσάμι σε ένα γουδί και ανακατέψτε το με ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας και λίγη ρίγανη ή θυμάρι. Πασπαλίστε με αυτό το μείγμα το τυρί κρέμα, ραντίστε με λίγο παρθένο ελαιόλαδο και σερβίρετε με ψημένες πίτες.
Η συνταγή είναι από το thehungrybites.com
Μάθετε περισσότερα για τον Hungry Bites στο Instagram και τo thehungrybites.com.