Πραλίνα φουντουκιού σε μπολ

Η πιο υγιεινή πραλίνα φουντουκιού από τον MasterChef Λάμπρο Βακιάρο

Σε αυτόν που -για πρώτη φορά- συνδύασε την γεύση του κακάο και των φουντουκιών σε μια κουταλιά, θα πρέπει να χρωστά πολλά η ζαχαροπλαστική.

Η πραλίνα φουντουκιού χαρακτηρίζει τα πρωινά μικρών και μεγάλων εδώ και δεκαετίες. Όταν απλώνεται στο ψωμί ή τις φρυγανιές, η θαλπωρή ξεχειλίζει από κάθε μπουκιά.

Αν έχετε στο ντουλάπι σας πραλίνα φουντουκιού του εμπορίου, ήρθε η στιγμή να δοκιμάσετε την homemade εκδοχή της δια χειρός του MasterChef, Λάμπρου Βακιάρου.

Ο σεφ κατάφερε να περιορίσει αισθητά τον χρόνο παρασκευής της στην συνταγή που μας προτείνει μέσα από το κανάλι του στο YouTube. Περιέχει μέλι και όχι ζάχαρη: έτσι μειώνονται αισθητά οι θερμίδες της.

Δοκιμάστε το υγιεινό άλειμμα για το επόμενο πρωινό σας χωρίς τύψεις!

Υλικά:

  • 260 γρ. καβουρδισμένα φουντούκια
  • 10 γρ. κακάο σε σκόνη
  • 50 γρ. κουβερτούρα (λιωμένη)
  • 50 γρ. μέλι
  • 240 γρ. σοκολατούχο γάλα ή από ξηρό καρπό (αμυγδάλου, φουντουκιού, κτλ)

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Ψήνουμε τα φουντούκια για 10 -12  λεπτά ή έως ότου καβουρδιστούν ομοιόμορφα.
  2. Σε ένα δυνατό μούλτι προσθέτουμε τα καβουρδισμένα φουντούκια (καυτά από το φούρνο) και πολτοποιούμε για 1 λεπτό. Στη συνέχεια, τα αφήνουμε στο μούλτι για 2 λεπτά (έτσι ώστε να αρχίσουν να βγάζουν τα έλαια που έχουν) και ξαναχτυπάμε για άλλο 1 – 2 λεπτά μέχρι να δημιουργήσουμε μια πάστα.
  3. Προσθέτουμε το κακάο το μέλι, τη λιωμένη κουβερτούρα και ομογενοποιούμε καλά. Τέλος προσθέτουμε και ενσωματώνουμε το σοκολατούχο γάλα.
  4. Διατηρούμε στο ψυγείο για δύο εβδομάδες (αν αντέξει).