Η πιο υγιεινή πραλίνα φουντουκιού από τον MasterChef Λάμπρο Βακιάρο
BOVARY ⸻ 10 JAN 2021
Σε αυτόν που -για πρώτη φορά- συνδύασε την γεύση του κακάο και των φουντουκιών σε μια κουταλιά, θα πρέπει να χρωστά πολλά η ζαχαροπλαστική.
Η πραλίνα φουντουκιού χαρακτηρίζει τα πρωινά μικρών και μεγάλων εδώ και δεκαετίες. Όταν απλώνεται στο ψωμί ή τις φρυγανιές, η θαλπωρή ξεχειλίζει από κάθε μπουκιά.
Αν έχετε στο ντουλάπι σας πραλίνα φουντουκιού του εμπορίου, ήρθε η στιγμή να δοκιμάσετε την homemade εκδοχή της δια χειρός του MasterChef, Λάμπρου Βακιάρου.
Ο σεφ κατάφερε να περιορίσει αισθητά τον χρόνο παρασκευής της στην συνταγή που μας προτείνει μέσα από το κανάλι του στο YouTube. Περιέχει μέλι και όχι ζάχαρη: έτσι μειώνονται αισθητά οι θερμίδες της.
Δοκιμάστε το υγιεινό άλειμμα για το επόμενο πρωινό σας χωρίς τύψεις!
Υλικά:
- 260 γρ. καβουρδισμένα φουντούκια
- 10 γρ. κακάο σε σκόνη
- 50 γρ. κουβερτούρα (λιωμένη)
- 50 γρ. μέλι
- 240 γρ. σοκολατούχο γάλα ή από ξηρό καρπό (αμυγδάλου, φουντουκιού, κτλ)
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Ψήνουμε τα φουντούκια για 10 -12 λεπτά ή έως ότου καβουρδιστούν ομοιόμορφα.
- Σε ένα δυνατό μούλτι προσθέτουμε τα καβουρδισμένα φουντούκια (καυτά από το φούρνο) και πολτοποιούμε για 1 λεπτό. Στη συνέχεια, τα αφήνουμε στο μούλτι για 2 λεπτά (έτσι ώστε να αρχίσουν να βγάζουν τα έλαια που έχουν) και ξαναχτυπάμε για άλλο 1 – 2 λεπτά μέχρι να δημιουργήσουμε μια πάστα.
- Προσθέτουμε το κακάο το μέλι, τη λιωμένη κουβερτούρα και ομογενοποιούμε καλά. Τέλος προσθέτουμε και ενσωματώνουμε το σοκολατούχο γάλα.
- Διατηρούμε στο ψυγείο για δύο εβδομάδες (αν αντέξει).