Σπιτική μαρμελάδα δαμάσκηνο με 3 υλικά
Τα δαμάσκηνα είναι ένας πεντανόστιμος, γλυκός καρπός που χρησιμοποιείται συχνά από τις Ελληνίδες νοικοκυρές σε συνταγές ευρέως φάσματος.
Η περίοδος συγκομιδής του αγαπημένου φρούτου είναι από τον Ιούλιο έως και τα τέλη Οκτωβρίου, επομένως τώρα είναι η τέλεια περίοδος για να απολαύσετε συνταγές με δαμάσκηνα προτού να τεθούν εκτός εποχής.
Από τους πιο νόστιμος τρόπους να αξιοποιηθούν τα φρέσκα δαμάσκηνα είναι αδιαμφησβήτητα μέσα από μια λαχταριστή συνταγή μαρμελάδας.
Ιδανική για το πρωινό μας, σε μια φέτα ψωμί με βούτυρο, αλλά οι πιο τολμηροί μπορούν να την χρησιμοποιήσουν και σε αλμυρές συνταγές. Η μαρμελάδα δαμάσκηνο είναι επίσης μια υπέροχη προσθήκη σε ένα πιάτο τυριών και αλλαντικών που μπορείτε να σερβίρετε στους φίλους σας ένα βράδυ που μαζεύεστε σπίτι για κρασί και κουβέντα.
Υλικά
- 800γρ δαμάσκηνα (ζυγισμένα χωρίς κουκούτσι)
- 140γρ καστανή ζάχαρη
- 100ml νερό
Eκτέλεση
- Πλένουμε και κόβουμε τα δαμάσκηνα σε κομμάτια.
- Τα ρίχνουμε σε αντικολλητική κατσαρόλα και προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι και το νερό. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Τα μπλεντάρουμε και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει για τα καλά ή όσο πηχτή την θέλουμε!