κολοκυθόπιτα

Σούπα βελουτέ με κάστανα και κολοκύθα -Το απόλυτο comfort food του χειμώνα

Κάνει κρύο, καιρός για σούπα!

Αν ένα πιάτο είναι το πιο αντιπροσωπευτικό του χειμώνα, αυτό είναι ένα πιάτο αχνιστή σούπα.

Είναι το απόλυτο comfort food που ζεσταίνει το σώμα και την ψυχή μας.

Ψάχνοντας για την τέλεια ιδέα που θα απολαύσουμε μια κρύα ημέρα, πέσαμε πάνω σε μια υπέροχη συνταγή του Γιώργου Τσούλη.

Πρόκειται για μια σούπα βελουτέ με κάστανα και κολοκύθα, τόσο λαχταριστή όσο ακούγεται.

Η συνταγή είναι εύκολη και σούπερ γευστική, που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Σημείωσε τι θα χρειαστείς και ξεκίνα:

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ. κάστανα, βρασμένα και ξεφλουδισμένα
  • 500 γρ. κολοκύθα, καθαρισμένη και κομμένη σε κυβάκια
  • 2 λευκά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 καρότο, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες
  • 1 στικ σέλερι, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες
  • 1 πράσο, μόνο το λευκό μέρος του, χοντροκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 2 κύβους ζωμό μανιταριών
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 50 ml κρασί, λευκό
  • 1 lt νερό, χλιαρό ή ζεστό
  • 120 ml γάλα καρύδας
  • Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το πράσο, το κρεμμύδι και το σέλερι για 2 λεπτά. Έπειτα, ρίχνουμε το καρότο, το σκόρδο, την κολοκύθα, τα κάστανα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα.
  • Ύστερα, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το λευκό κρασί, περιμένοντας το αλκοόλ να εξατμιστεί.
  • Αφού εξατμιστεί, μειώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, ρίχνουμε τους κύβους, το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά.
  • Μόλις μαλακώσουν τα υλικά μας, αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιούμε τη σούπα με ένα ραβδομπλέντερ ή σε δόσεις στο multi
  • Στη συνέχεια, για να της δώσουμε βελουτέ υφή, περνάμε τη σούπα από σίτα μαγειρικής (σινουά) πιέζοντας την με μία κουτάλα και την αδειάζουμε σε μία κατσαρόλα.
  • Κατόπιν, προσθέτουμε το γάλα καρύδας, επιστρέφουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας με ένα κουτάλι.
  • Τέλος, σερβίρουμε ζεστή τη σούπα προαιρετικά μαζί με μία κουταλιά γιαούρτι και λίγες φύτρες.

Καλή απόλαυση!

Η συνταγή είναι από το giorgostsoulis.com