Φωτογραφία: shutterstock

Σουφλέ με κολοκυθάκια και γραβιέρα -Μεσογειακές γεύσεις και πλούσια αρώματα

Aυτή η συνταγή για λαχταριστό σουφλέ κολοκυθιού είναι ιδανική για ένα μεσημεριανό γεύμα με την παρέα σας.

Συνήθως έχουμε στο μυαλό μας το σουφλέ ως ένα πιάτο σχετικά βαρύ, ωστόσο η συγκεκριμένη εκδοχή είναι ιδιαίτερα ελαφριά και μάλιστα πολύ θρεπτική.

Ένα λαχταριστό πιάτο με μεσογειακές γεύσεις και αρώματα που ετοιμάζεται εύκολα και γρήγορα και υπόσχεται να συναρπάσει εσάς και τους φίλους σας.

Υλικά

  • 500 γρ. κολοκυθάκια
  • 600 γρ. ντομάτες
  • 200 γρ. γραβιέρα light, Καλογεράκη, τριμμένη
  • 8 φέτες χωριάτικο ψωμί
  • 2/3 φλ. ελαιόλαδο
  • ρίγανη, κατά βούληση
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι μαύρο, κατά βούληση

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τις άκρες από τα κολοκυθάκια, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες.
  • Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε και αυτές σε χοντρές φέτες.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  • Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και βάζουμε μία στρώση κολοκυθάκια, μια στρώση ντομάτες, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και λίγη γραβιέρα.
  • Βάζουμε από πάνω μία στρώση ψωμί και ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο. Συνεχίζουμε έτσι σε στρώσεις, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
  • Πασπαλίζουμε με γραβιέρα και σκεπάζουμε το πυρίμαχο σκεύος με αλουμινόχαρτο.
  • Τοποθετούμε το σκεύος στο φούρνο και μετά από 10 λεπτά κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 160°C.
  • Ψήνουμε για 45 λεπτά αφαιρώντας το αλουμινόχαρτο προς το τέλος του χρόνου.
  • Αφαιρούμε το φαγητό από το φούρνο και σερβίρουμε, είτε όσο είναι ζεστό, είτε το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Τη συνταγή πήραμε απ' τη σελίδα του Δημήτρη Σκαρμούτου.