Φωτογραφία: shutterstock

Εύκολο σουφλέ αλλαντικών με ψωμί του τοστ

Το σουφλέ είναι ένα φαγητό που αγαπάμε να απολαμβάνουμε όλοι. Είναι λαχταριστό, ζεστό από τον φούρνο, με τυρένια, κρεμώδη υφή και πλούσια, γεμάτη γεύση.

Οι παραλλαγές του πιάτου είναι αμέτρητες, άλλες πιο λιτές, άλλες πιο σύνθετες ωστόσο ένα είναι σίγουρο -το σουφλέ είναι ένα φαγητό που δε βαριόμαστε ποτέ. Εμείς ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρήκαμε μια πεντανόστιμη και πολύ εύκολη συνταγή του σεφ Γιώργου Τσούλη για σουφλέ αλλαντικών με ψωμί του τοστ. Πρόκειται για ένα άκρως λαχταριστό και χορταστικό πιάτο, ιδανικό για κυρίως γεύμα σε ένα τραπέζι με φίλους ή οικογένεια.

Εκτός αυτού, το πιθανότερο είναι τα περισσότερα υλικά που θα χρειαστείτε για τη συγκεκριμένη συνταγή να υπάρχουν ήδη στην κουζίνα σας.

Yλικά

  • 300 γρ. αλλαντικά της αρεσκείας μας, χοντροκομμένα
  • 100 γρ. βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ
  • 500 γρ. φέτες ψωμί του τοστ
  • 3 αυγά, medium
  • 330 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 200 ml γάλα
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 200 γρ. τυρί μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 200 γρ. cheese mix pizza & pasta
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
  • Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε τα αλλαντικά και τα σοτάρουμε, μέχρι να χρυσαφίσουν λίγο, τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα άλλο τηγάνι, προσθέτουμε το βούτυρο. Μόλις λιώσει, μεταφέρουμε τη μισή ποσότητα σε ένα μεγάλο μπολ και αδειάζουμε το υπόλοιπο στο τηγάνι που σοτάραμε τα αλλαντικά.
  • Τοποθετούμε το τηγάνι με το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τις φέτες ψωμιού και τις ψήνουμε, μέχρι να χρυσαφίσουν και από τις δύο πλευρές.
  • Στο μεγάλο μπολ με το βούτυρο, προσθέτουμε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το γάλα, αλατοπίπερο και τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Προσθέτουμε τα αλλαντικά, τη μοτσαρέλα, το cheese mix και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
  • Τοποθετούμε τις 4 ψημένες φέτες ψωμιού, τη μία δίπλα στην άλλη, στον πάτο ενός πυρίμαχου σκεύους, διαστάσεων 30x20 εκ. και καλύπτουμε με τις υπόλοιπες 4 φέτες.
  • Περιχύνουμε με το μείγμα τυριών-αλλαντικών και το απλώνουμε ομοιόμορφα με τη σπάτουλα.
  • Ψήνουμε για 1 ώρα, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
  • Αφαιρούμε το σουφλέ από το φούρνο, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και έπειτα κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.