Σοκολατένιο ρολό -Το θεϊκό γλυκό που γίνεται σε 15 λεπτά και τρώγεται αμέσως
Όποιος αγαπά τα γλυκά να σηκώσει το χέρι του! Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην λατρεύει να απολαμβάνει ένα γλυκό, είτε μικρό είτε μεγάλο.
Η σοκολάτα έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Το σοκολατένια γλυκά μας συντροφεύουν από τότε που ήμασταν παιδιά και τρώμε τα κέικ της μαμάς.
Τώρα μπορούμε πλέον να φτιάχνουμε τα δικά μας γλυκά στο σπίτι. Αν ψάχνεις, λοιπόν, το επόμενο λαχταριστό γλυκό που θα φτιάξεις σου έχουμε την τέλεια ιδέα.
Σοκολατένιο ρολό ή αλλιώς Swiss roll. Αυτό το θεϊκό ρόλο με σοκολάτα θα σε ξετρελάνει σε κάθε μπουκιά.
Βρήκαμε την απίθανη συνταγή του Δημήτρη Μακρυνιώτη, που θα λατρέψει όλη η οικογένεια. Είναι εύκολη και γίνεται με λίγα υλικά.
Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να την φτιάξεις:
ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι
- 35 γρ. κακάο
- 55 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 130 γρ. ζάχαρη
- 4 μεσαία αυγά
- 20 ml σπορέλαιο
- 1 κ.γ. baking powder
- 1 πρέζα αλάτι
Για την επάλειψη (προαιρετικά)
- 1 πραλίνα φουντουκιού
- 1 πραλίνα φουντουκιού Δίχρωμη
- Σταγόνες σοκολάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Στον κάδο του μίξερ, με το σύρμα, χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν καλά.
- Έπειτα, σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και το baking powder και όταν το μείγμα μας έχει ασπρίσει καλά, τα προσθέτουμε στον κάδο μαζί με το αλάτι, ανακατεύοντας πολύ απαλά με μια μαρίζ, ώστε να μην χάσουν τον όγκο τους.
- Αμέσως μετά, αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα μεγάλο ορθογώνιο ταψί περίπου 30 επί 40 εκατοστών, που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στην μεσαία σχάρα, σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180C, στον αέρα, για 12 λεπτά.
- Αφού ψηθεί το παντεσπάνι, το βγάζουμε από τον φούρνο, το ακουμπάμε με την πάνω μεριά πάνω σε ένα καινούργιο αντικολλητικό χαρτί και αφαιρούμε το χαρτί που το ψήσαμε.
- Με ένα μαχαίρι, κόβουμε περίπου ένα εκατοστό και από τις 4 πλευρές ώστε να αφαιρέσουμε το τραγανό κομμάτι και να μπορεί να ρολαριστεί το παντεσπάνι μας χωρίς να σπάσει.
- Έπειτα, με την βοήθεια του καινούριου χαρτιού, κάνουμε ρόλο το παντεσπάνι μας, κλείνοντας μέσα μαζί και το χαρτί και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Όταν το παντεσπάνι κρυώσει, το ανοίγουμε πολύ προσεχτικά και απλώνουμε σε όλη την εσωτερική του επιφάνεια πραλίνα φουντουκιού στην ποσότητα που επιθυμούμε.
- Στη συνέχεια, το ξανακάνουμε ρόλο, χωρίς το χαρτί αυτή τη φορά και το τοποθετούμε επάνω σε μια σίτα.
- Αμέσως μετά, σε ένα μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων, βάζουμε την δίχρωμη πραλίνα φουντουκιού να ζεσταθεί, αφού πρώτα έχουμε αφαιρέσει το καπάκι της. Όταν γίνει ρευστή, περιχύνουμε αμέσως το ρόλο μας με την ποσότητα που επιθυμούμε.
- Τέλος γαρνίρουμε με τις σταγόνες σοκολάτας.
Καλή απόλαυση!
Η συνταγή είναι από το dimitriosmakriniotis.gr