Σκωτσέζικα μπισκότα βρώμης -Η παραδοσιακή συνταγή με τα λίγα υλικά γίνεται πανεύκολα και είναι σούπερ υγιεινή
Κάθε φορά που νιώθουμε μια λιγούρα, θα θέλαμε να είχαμε δίπλα μας ένα γευστικό σνακ. Ιδανικά, θα θέλαμε να είναι ελαφρύ και υγιεινό, ώστε να μην παίρνουμε περιττές θερμίδες.
Μπισκότα, κράκερ, κουλουράκια κ.α. είναι μερικές επιλογές και οι συνταγές άπειρες. Τι θα λέγατε όμως για μερικά σκωτσέζικα μπισκότα βρώμης;
Ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα μοιράστηκαν στο Instagram τους μια συνταγή από επίσκεψή τους σε παραδοσιακό αρτοποιείο στη Σκωτία που χρησιμοποιεί ακόμη νερόμυλο.
Το Blair Atholl Watermill Bakery χρησιμοποιεί σιτάρι και βρώμη για την παραγωγή αλευριού και φτιάχνει τα περίφημα oatcakes.
Αυτά τα μπισκότα βρώμης φτιάχνονται στην περιοχή από τα ρωμαϊκά χρόνια και τρώγονται ως πρωινό ή με λίγο τυρί από πάνω σαν σνακ.
Η συνταγή είναι πανεύκολη με μόνο 3 κύρια υλικά (βρώμη, αλάτι και νερό) και θα χρειαστείς λιγότερο από μία ώρα για να την φτιάξεις.
Δες τι θα χρειαστείς:
ΥΛΙΚΑ
100 γρ. βρώμη, μεσαία
70 γρ. βρώμη, λεπτή
30 γρ. βρώμη, πολύ λεπτόκοκκη
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο/ελαιόλαδο
100 ml βρασμένο νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμειγνύουμε τα ξηρά υλικά και προσθέτουμε το νερό μέχρι το μείγμα να γίνει σαν μια μαλακή πάστα. Αν είναι πολύ σκληρό, προσθέτουμε νερό. Αν είναι πολύ μαλακό, προσθέτουμε μεσαία βρώμη.
Βάζουμε τη ζύμη σε μια επιφάνεια πασπαλισμένη με βρώμη. Ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη στο επιθυμητό πάχος (2-6mm).
Κόβουμε στο σχήμα που θέλουμε και τοποθετούμε τα κομμάτια σε ένα ταψί.
Ψήνουμε στους 170C για 20-30 λεπτά μέχρι να γίνουν καφέ και να μην είναι μαλακά στο κέντρο τους.
Έτοιμα! Καλή απόλαυση!