Victoria sponge cake: Οι σεφ του Παλατιού μοιράστηκαν τη συνταγή για το λαχταριστό κέικ που λάτρευε η βασίλισσα Βικτόρια
Μπορεί τα garden tea parties της βασίλισσας Ελισάβετ να ακυρώθηκαν λόγω κορωνοϊού, το Παλάτι, όμως, θέλησε να δώσει μια γεύση στους royal fans.
Οι βασιλικοί σεφ έπιασαν δουλειά και μοιράστηκαν στο Instagram μία από τις αγαπημένες λιχουδιές της βασίλισσας, το Victoria sponge cake.
Πρόκειται για ένα παραδοσιακό κέικ που συνοδεύει το απογευματινό τσάι και ονομάστηκε έτσι προς τιμής της βασίλισσας Βικτόριας.
Οι βασιλικοί σεφ μοιράζονται στον επίσημο λογαριασμό του Παλατιού πολλές αγαπημένες συνταγές της Ελισάβετ τελευταία, αφήνοντας τους θαυμαστές ικανοποιημένους.
Το ελαφρύ και αφράτο γλυκό αποτελείται από δύο στρώματα κέικ με γέμιση στη μέση, συνήθως μαρμελάδα και κρέμα.
Πάρε χαρτί και μολύβι για να φτιάξεις το βασιλικό κέικ:
ΥΛΙΚΑ
Για το κέικ:
3 αυγά
150 γρ. ζάχαρη
150 γρ. βούτυρο, ανάλατο
150 γρ. κοσκινισμένο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
½ κουταλάκι του γλυκού βανίλια
100 γρ. μαρμελάδα (φράουλα ή raspberry)
Για τη κρέμα βουτύρου:
150 γρ. μαλακό, ανάλατο βούτυρο
220 γρ. κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη
1/3 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C.
Βουτυρώνουμε και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε 2 φόρμες για κέικ.
Χτυπάμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν.
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά.
Σταδιακά προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά, λίγο-λίγο, για να μην σβολιάσει το μείγμα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε στο μείγμα.
Χωρίζουμε το μείγμα του κέικ στις δύο φόρμες και απλώνουμε.
Βάζουμε στο μεσαίο ράφι στον φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι το κέικ να πάρει ένα χρυσοκαφέ χρώμα.
Βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα για να δούμε αν θα βγει καθαρή.
Βγάζουμε τα δύο κομμάτια κέικ από τις φόρμες και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Παράλληλα, χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί με τη βανίλια για την κρέμα βουτύρου.
Στην επιφάνεια των δύο κέικ, που είναι εντελώς κρύα, απλώνουμε μια στρώση μαρμελάδας.
Πάνω από την μαρμελάδα, απλώνουμε μια παχιά στρώση κρέμας βουτύρου.
Απαλά, τοποθετούμε το ένα κέικ πάνω στο άλλο και πιέζουμε.
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε με ένα φλιτζάνι τσάι!