Sebastian: Το μπιστρό που συνδυάζει Νέα Υόρκη και Παρίσι στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας
Στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, στη Γλυφάδα, εκεί που μοιάζει να είναι σχεδόν πάντα καλοκαίρι, εδώ και μερικούς μήνες έχει ανοίξει το Sebastian.
Πρόκειται για το μπιστρό που φιλοξενείται μέσα Ace Hotel & Swim Club της Γλυφάδας. Ένας άνετος και χαλαρός χώρος με μεγάλους καναπέδες-αγκαλιά και χαρακτηριστικό μπλε πλακάκι. Ρετρό vibes που φέρνουν στο μυαλό κάτι από τις δεκαετίες του ’60 και του ’70 μέσα από μια σύγχρονη ματιά.
Το όνομα του Sebastian παραπέμπει στον Άγιο Σεβαστιανό που συνδέεται με τη φροντίδα των άλλων. Όποτε το όνομα δεν είναι διόλου τυχαίο καθώς το μπιστρό φιλοδοξεί να ταυτιστεί με τη φιλοξενία. Κάλλιστα, δε, θα μπορούσε να είναι και ένας κοσμοπολίτης που μοιράζει τη ζωή του μεταξύ Νέας Υόρκης και Παρισιού, και πλέον απολαμβάνει τον ανέμελο τρόπο ζωής της Αθηναϊκής Ριβιέρας.
Sebastian: Ένας all day προορισμός
Η επιρροή του μενού Sebastian ισορροπεί μεταξύ αμερικανικού και γαλλικού αρώματος, αλλά έχει βαθιά μεσογειακή ψυχή καθώς προμηθεύονται εποχιακά υλικά της χώρας μας και της Μεσογείου.
Στο πρωινό θα βρείτε κλασσικές επιλογές, όπως φρούτα, βρώη και γιαούρτι με τσία, αυγά και avocado toast, αλλά και green Eggs No Ham, δηλαδή αυγά μάτια με χούμους κολοκύθας με κάρυ, άγρια χόρτα, ελιές τσιμιτσούρι και τοστ δημητριακών.
Από την άλλη στο μεσημεριανό, θα βρείτε σαλάτα του Καίσαρα και νισουάζ αλλά με τη ματιά του Sebastian, μπέργκερ και φρέσκα ζυμαρικά. Σίγουρα, όμως, το steak frites, το κλασικό πιάτο δεν λείπει από κανένα γαλλικό μπιστρό ή μπρασερί, κερδίζει λίγο παραπάνω τις εντυπώσεις.
Το μενού έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορείτε να απολαύσετε τα πιάτα είτε ο καθένας μόνος του ή να τα μοιραστείτε με φίλους, απολαμβάνοντας ένα ποτήρι κρασί.
Η ημέρα, όμως, στο Sebastian δεν σταματά, καθώς ο ήλιος δύει το μενού μεταμορφώνεται, παραμένοντας εξίσου ενδιαφέρον. Οι επιλογές τόσες όσες χρειάζονται για να μην μπερδεύουν, με κρέας αλλά και θαλασσινά. Μύδια αχνιστά και ζουμερός αστακός με πατάτες αλλά και Ribeye με μυρωδάτο βούτυρο μαϊντανού.
Πίσω από το μενού βρίσκεται ο διακεκριμένο σεφ Elvi Dimitris Zyba, το Wine is Fine επιμελήθηκε τη λίστα κρασιών, οπότε καταλαβαίνετε ότι τα φυσικά κρασιά έχουν την τιμητική τους.
Πού: Ace Hotel & Swim Club Athens, Αρτεμισίου 1 -Γλυφάδα