Ετοιμάστε τον δικό σας ξεχωριστό καφέ!

Σας έχει κουράσει το κλασικό εσπρέσο;

Δοκιμάστε να αλλάξετε τη μονοτονία με νέες μοντέρνες ιδέες. Γιατί όπως στη μόδα, το μακιγιάζ, τα χτενίσματα ή τον σχεδιασμό σπιτιού, έτσι και στη γαστρονομία αποτυπώνονται σύγχρονες τάσεις που αξίζει να δοκιμάσετε! Ετοιμάστε τον καφέ σας ακριβώς όπως θα τον πίνατε σε μια όμορφη καφετέρια και δημιουργήστε μέσα από ένα νέο τελετουργικό μια γευστική και αισθητική απόλαυση.

Υπάρχει κάτι καλύτερο το καλοκαίρι από το να αφήνετε τον εαυτό σας να απολαύσει μια στιγμή χαλάρωσης σε έναν ολοκαίνουργιο άνετο καναπέ με ένα παγωμένο καφέ ή ποτό στο χέρι; Θα σας βοηθήσουμε να κάνετε αυτή τη στιγμή το αποκορύφωμα της κάθε μέρας σας!

Matcha latte: μια δόση ενέργειας γι’ αυτούς που προσέχουν!

Ένας πιο ισορροπημένος τρόπος ζωής είναι ένα θέμα που μας απασχολεί εδώ και καιρό. Οι άνθρωποι ενδιαφέρονται πολύ για το τι καταναλώσουν και θέλουν να προσφέρουν στο σώμα τους πιο υγιεινές διατροφικές επιλογές. Αν λοιπόν ανήκετε κι εσείς σε εκείνους που θέλουν να απολαύσουν την καθημερινή δόση καφεΐνης χωρίς να επιβαρύνουν τον οργανισμό τους, επιλέξτε το matcha, και συγκεκριμένα το νέο matcha latte.

Η προετοιμασία του μοντέρνου matcha latte είναι παιχνιδάκι ακόμα και για τους πιο αρχάριους baristas και ταιριάζει απόλυτα με έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Αυτό ισχύει ακόμα και αν ακολουθείτε αποκλειστικά χορτοφαγική διατροφή.

Θα χρειαστείτε:

  • 2 γρ. matcha
  • 200 ml ζεστό γάλα (μπορεί να είναι και φυτικό)
  • 100 ml ζεστό νερό
  • Φυσικό γλυκαντικό ή μέλι

Οδηγίες:

  1. Αφρίστε το γάλα χρησιμοποιώντας μια αφρογαλιέρα ή ένα σύρμα, όπως θα κάνατε πριν από την προετοιμασία ενός κλασικού latte ή cappuccino.
  2. Σε ξεχωριστό σκεύος, προσθέστε τη matcha με το νερό και αναμείξτε τα μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  3. Σε ένα ψηλό ποτήρι, ρίξτε πρώτα το αφρόγαλα και μετά σιγά σιγά την έτοιμη matcha, έτσι ώστε το γάλα να μείνει στο κάτω μέρος, ο αφρός στο πάνω μέρος και στη μέση να αιωρείται εντυπωσιακά μια πράσινη στρώση matcha.

Μια εγγυημένα εξαιρετική γεύση και απολαυστική αίσθηση!

Affogato: 2 σε 1

Το υπέροχο και μοντέρνο Ιταλικό affogato είναι ένας συνδυασμός επιδορπίου και καφέ. Το μέγεθός του είναι ιδανικό ως «τελευταία πινελιά» μετά από ένα τέλειο γεύμα, καθώς δεν επιβαρύνει, αλλά αντίθετα ικανοποιεί τις αισθήσεις. Μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, όμως η παραδοσιακή ιταλική εκδοχή περιλαμβάνει μια μπάλα βανίλιας παγωτού περιχυμένη με ζεστό εσπρέσο και μια σταγόνα λικέρ. Συνήθως χρησιμοποιείται Amaretto, αλλά δεν είναι σπάνιο να προστεθεί μια σταγόνα Bicerin ή λικέρ Kahlúa.

Θα χρειαστείτε:

  • Παγωτό βανίλια
  • Ζεστό εσπρέσο
  • Λικέρ της επιλογής σας
  • Διακοσμητικά όπως ξηροί καρποί, καραμέλα ή ζάχαρη καρύδας

Οδηγίες:

  1. Σε κάθε φλιτζάνι τοποθετήστε μια μπάλα παγωτού.
  2. Ραντίστε το παγωτό με λικέρ και περιχύστε το με ζεστό εσπρέσο.
  3. Μπορείτε να το διακοσμήσετε με τριμμένους ξηρούς καρπούς ή γλυκό καραμελωμένο αμύγδαλο και να το σερβίρετε αμέσως.

Οι Ιταλοί ξέρουν σίγουρα πώς να κάνουν τη μέρα πιο όμορφη!

Cold brew: παγωμένος καφές με έναν διαφορετικό τρόπο!

Τι μπορεί να νικήσει την αφόρητη ζέστη του καλοκαιριού πιο αποτελεσματικά από έναν παγωμένο καφέ; Πέρα από το freddo espresso και τον κλασικό μας frappe, υπάρχει και η παραλλαγή του cold brew που μπορείτε να δοκιμάσετε!

Είναι ένας καφές δυνατός και έντονος στη γεύση και σας έχουμε τη σπιτική συνταγή για τον πετύχετε! Είναι ένας μοντέρνος καφές ο οποίος δεν έρχεται καθόλου σε επαφή με ζεστό νερό. Η δημοτικότητά του αυξάνεται συνεχώς, κυρίως λόγω της πολύ εύκολης παρασκευής του και της ελάχιστης οξύτητάς του. Η μόνη «ατέλεια» του είναι ότι απαιτεί μια προετοιμασία 24 ωρών πριν. Εκτός όμως από τον χρόνο που χρειάζεται για να «ωριμάσει», δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα περισσότερο.

Θα χρειαστείτε (για 2 φλιτζάνια):

  • 4 κουταλιές της σούπας αλεσμένο καφέ
  • 250 ml νερό
  • Γλυκαντικό, μέλι, ζάχαρη ή γάλα για επιπλέον γεύση

Οδηγίες:

  1. Απλά πάρτε μια κανονική δόση φρεσκοαλεσμένου καφέ και προσθέστε την με την απαιτούμενη ποσότητα κρύου νερού.
  2. Ανακατέψτε τα σε ένα γαλλικό πρες καφέ, κι έπειτα σφραγίστε το με μια μεμβράνη τροφίμων και αφήστε το να προετοιμαστεί όλη τη νύχτα στο ψυγείο.
  3. Την επόμενη μέρα, απλά φιλτράρετε τον καφέ και μπορείτε να τον σερβίρετε αμέσως, προσθέτοντας γλυκαντικά ή γάλα ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Η ανταμοιβή σας θα είναι μια εντελώς διαφορετική γευστική εμπειρία!

Espresso-tonic: καφές με μια έκπληξη

Νομίζατε ότι ο καφές δεν μπορεί πια να σας εκπλήξει; Τότε δοκιμάστε την τελευταία τάση, το espresso με τόνικ. Οι πικρές νότες ταιριάζουν τέλεια μεταξύ τους, και ο καφές αναδεικνύει εξαιρετικά τις παραλλαγές των εσπεριδοειδών γευστικών παραλλαγών του που διαφορετικά μπορεί να μην προσέχατε. Σε αυτή την περίπτωση, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή του τόνικ. Πειραματιστείτε με διαφορετικές ποσότητες και ποικιλίες μέχρι να βρείτε την τέλεια ισορροπία ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Θα χρειαστείτε:

  • Πάγο
  • Μισό λεμόνι
  • Τόνικ
  • Εσπρέσο

Οδηγίες:

  1. Γεμίστε ένα ποτήρι μέχρι τη μέση με πάγο, ρίξτε το χυμό από το μισό λεμόνι και προσθέστε τόνικ μέχρι να καλυφθεί πλήρως ο πάγος.
  2. Στη συνέχεια, περιχύστε αργά το κρύο εσπρέσο, έτσι ώστε οι δύο στρώσεις να παραμείνουν τέλεια διαχωρισμένες. Το αποτέλεσμα είναι ένα ιδανικό καλοκαιρινό ποτό που ταυτόχρονα δροσίζει και τονώνει.