Δυο ποτήρια με σαγκριά με ρόδι και πάγο

Η δροσερή σαγκριά με ρόδι είναι ό,τι πρέπει για να σερβίρεις στους καλεσμένους σου -Η πανεύκολη συνταγή

Την περίοδο των γιορτών, ένα γευστικό ποτό χαρίζει μια έξτρα πινελιά στις συναντήσεις των φίλων.

Τα ευφάνταστα κοκτέιλ είναι σίγουρα μια καλή ιδέα, ωστόσο τις περισσότερες φορές είναι αρκετά περίπλοκα και δύσκολα να τα ετοιμάσει κανείς, ειδικά αν δεν είναι εξοικειωμένος με την τέχνη του bartender ή το bar του δεν είναι πλήρως εξοπλισμένο.

Η παρακάτω συνταγή όμως της απίθανης σαγκριά με ρόδι, την οποία ανακαλύψαμε στο Popsugar είναι πανεύκολη στην προετοιμασία της και σίγουρα θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας. Αφρώδης, φρουτένια και υπέροχη θα απογειώσει το θετική διάθεση.

Υλικά:

1 μπουκάλι ημίγλυκο λευκό κρασί

1 ½ κούπα χυμό ροδιού

¾ κούπας λικέρ πορτοκάλι, όπως το Grand Marnier

χυμό από ένα πορτοκάλι

1 πορτοκάλι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες

½ κούπα σπόρια ροδιού

10-12 φύλλα μέντας (και μερικά ακόμα για γαρνιτούρα)

1 μπουκάλι αφρώδες Moscato d’Asti

Πάγος

Κανάτα με σαγκριά και φέτες πορτοκάλι σε δίσκο

Οδηγίες:

Σε μια μεγάλη κανάτα, προσθέστε το λευκό κρασί, τον χυμό ροδιού, το λικέρ πορτοκάλι και τον φρέσκο χυμό πορτοκαλιού. Ανακατέψτε και ύστερα προσθέστε τα σπόρια ροδιού, τις φέτες πορτοκαλιού και τη μέντα. Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα να σερβίρετε. Καλύτερα να την ετοιμάσετε τουλάχιστον μια ώρα πριν έρθουν οι καλεσμένοι, ώστε να «δέσουν» τα υλικά.

Θυμηθείτε: προσθέστε το Moscato d’Asti λίγο πριν σερβίρετε, ώστε να είναι απολαυστικά bubbly!

Γεμίστε τα ποτήρια με πάγο, σερβίρετε τη σαγκριά και διακοσμήστε με φύλλα μέντας.

Βουαλά! Το winter cool cocktail σας είναι έτοιμο... Απλό;