Τι είναι ο «κίτρινος χρυσός»: Το αντιοξειδωτικό ρόφημα που ανανεώνει το δέρμα και ενισχύει το κολλαγόνο
Το κολλαγόνο είναι μια δομική πρωτεΐνη με τη μεγαλύτερη αφθονία στο ανθρώπινο σώμα. Λειτουργεί υποστηρικτικά και δίνει στους διαφορετικούς τύπους ιστών και κυττάρων το σχήμα, τη αντοχή και την ελαστικότητά τους.
Μετά τα 25, αρχίζουμε να παράγουμε λιγότερο κολλαγόνο, που η πρωτεΐνη αυτή είναι απαραίτητη για την υγεία των μαλλιών και του δέρματός μας. Γι' αυτό οι ειδικοί συνιστούν την προσθήκη συμπληρωμάτων κολλαγόνου από τα φαρμακεία.
Ωστόσο το κολλαγόνο μπορεί να ληφθεί από τροφές όπως ψάρια (ειδικά μπακαλιάρος) και κρέατα (όπως το βοδινό). Άλλα τρόφιμα, όπως το σπανάκι, τα αυγά ή οι φράουλες είναι σπουδαίοι σύμμαχοι του κολλαγόνου χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν.
«Κίτρινος Χρυσός»: Το ρόφημα που προάγει το κολλαγόνο
Ένας χυμός που έχει ονομαστεί «κίτρινος χρυσός» έχει γίνει viral, περιέχει αντιοξειδωτικά και προάγει την παραγωγή και τη σύνθεση κολλαγόνου.
Τα φρούτα που περιλαμβάνει το χυμός:
Ανανάς: λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε βρωμελαΐνη, προάγει την πέψη πρωτεϊνών όπως το κολλαγόνο.
Παπάγια: περιέχει παπαΐνη, ένα ένζυμο που μας βοηθά επίσης να αφομοιώσουμε το κολλαγόνο βέλτιστα.
Το μάνγκο και το λεμόνι είναι πλούσια σε βιταμίνη C (όπως και ο ανανάς και η παπάγια). Αυτό είναι απαραίτητο για τη σωστή σύνθεση κολλαγόνου, καθώς και ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό καταπολεμά την αφυδάτωση και τις ρυτίδες. Προστατεύει επίσης το δέρμα από τη φλεγμονή και τη γήρανση.
Πώς παρασκευάζεται ο «κίτρινος χρυσός»
Υλικά: 1 ανανάς, 1 παπάγια, 1/2 μάνγκο, χυμό από μισό λεμόνι, κρύο νερό (προαιρετικά).
Προετοιμασία: Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε την παπάγια και το μάνγκο. Τα τοποθετούμε σε ένα μπλέντερ με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αποθηκεύουμε το χυμό σε γυάλινο μπουκάλι. Φυλάσσετε στο ψυγείο.