Ριγκατόνι στον φούρνο

Ριγκατόνι φούρνου με φέτα -Η συνταγή που θα λατρέψει κάθε pasta lover

Υπάρχει τίποτα ωραιότερο από τα μακαρόνια στον φούρνο με τυρί; Οχι, φυσικά.

Η συνταγή του σεφ Νικόλα Σακελλαρίου για ριγκατόνι στον φούρνο με τυρί φέτα αξίζει να την δοκιμάσεις, ειδικά αν είσαι φανατικός οπαδός των ζυμαρικών.

Μακαρόνια με κιμά, καρμπονάρα, σπαγγέτι με μανιτάρια, με κόκκινη σάλτσα... Δεν έχει τέλος ο κατάλογος των ζυμαρικών και οι συνταγές που μπορεί κανείς να μαγειρέψει.

Τα μακαρόνια είναι ένα από τα αγαπημένα φαγητά και των μικρών παιδιών, αλλά και των ενηλίκων. Προσθέτεις μερικά έξτρα υλικά και μπορείς πολύ εύκολα να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου χωρίς να έχεις κοπιάσει ιδιαίτερα.

Ας δούμε την συνταγή του Νικόλα Σακελλαρίου, μάγειρα της εκπομπής της Ελένης Μενεγάκη:

ΥΛΙΚΑ

500 γραμμ. ριγκατόνι

500 γραμμ. Φέτα, χοντροκομμένη

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένο

6 ώριμες ντομάτες, κομμένες σε κύβους

2 κουτ. Σούπας πάστα ντομάτας

1 κουτ. Σούπας ζάχαρη

500 γραμμ. τυρί γκούντα, τριμμένο

2 κουτ. σούπας βασιλικός, ψιλοκομμένος

Αλάτι-πιπέρι

ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

Βράζετε τα ριγκατόνι σε αλατισμένο νερό για 7-8 λεπτά, γιατί το ψήσιμο θα συνεχιστεί και στο φούρνο. Στη συνέχεια στραγγίζετε τα ζυμαρικά, τα τοποθετείτε σε ένα πυρέξ, ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε.

Ρίχνετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε, περίπου για 1 λεπτό.

Προσθέτετε την πάστα ντομάτας και τρίβετε την επιφάνεια του σκεύους μέχρι να ψηθεί, στην συνέχεια ρίχνετε τις ντομάτες μαζί με το χυμό τους και τον βασιλικό. Χαμηλώνετε τη φωτιά, ώστε να σιγοβράσει, ρίχνετε ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε ανά διαστήματα, μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρρευστο, για περίπου 15 λεπτά. Ρίχνετε το μείγμα πάνω στα Ριγκατόνι, προσθέτετε την φέτα και ανακατεύετε καλά.

Πασπαλίζετε όλο το πυρέξ με τριμμένο τυρί μέχρι να καλυφθεί εντελώς και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά μέχρι να ψηθεί το τυρί και να πάρει χρώμα.

Την συνταγή πήραμε από το blog του σεφ Νικόλα Σακελλαρίου.