Ψωμί από πατάτα με ζαμπόν και τυρί -Eύκολη συνταγή με λίγα υλικά
Σου αρέσει το ψωμί και θέλεις να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό;
Βρήκαμε μια ιδιαίτερη συνταγή για ψωμί πατάτας με ζαμπόν και τυρί από τον Σεφ Γιώργο Τσούλη.
Αφράτα ψωμάκια πατάτας γεμιστά με ζαμπόν και τυρί που θα αγαπήσεις πολύ!
Aς δούμε την συνταγή του Γιώργου Τσούλη:
ΥΛΙΚΑ
- 750 γρ. πατάτες, βρασμένες
- 150 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
- 1 αυγό, μεσαίο
- 2 κ.γ. ρίγανη, ψιλοκομμένη
- 1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
- 4 φέτες ζαμπόν
- 8 φέτες τυρί του τοστ
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα: Μαϊντανός, ψιλοκομμένος.
Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα μπολ, προσθέτουμε της πατάτες και τις σπάμε εντελώς με ένα πιρούνι ή με μία πρέσα πατάτας.
Έπειτα, προσθέτουμε τη φρυγανιά, το αυγό, τη ρίγανη και τη πάπρικα. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Στη συνέχεια, το χωρίζουμε στα 8, ισομερώς. Λαδώνουμε τον πάγκο εργασίας μας και με τα χέρια, ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε ορθογώνιο σχήμα 13x11 εκ.
Καλύπτουμε τα μισά κομμάτια με 1 φέτα ζαμπόν και 2 φέτες τυρί και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα κομμάτια, προσέχοντας να κλείσουμε καλά τις άκρες.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, το αφήνουμε να ζεσταθεί και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε τα ψωμάκια πατάτας για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά και σερβίρουμε.
#tsoulotip: Αν επιθυμούμε, μπορούμε να τα ψήσουμε και στον φούρνο, στους 180°C για 15-20 λεπτά.
Την συνταγή πήραμε από το σάιτ του Γιώργου Τσούλη.