Ψωμάκια μπριός από πατάτα: Εύκολα, νόστιμα και μαλακά σαν αφρός
Τα ψωμάκια μπριός είναι ό,τι πρέπει για να φτιάξεις αφράτα σάντουιτς με φρέσκα υλικά.
Εμείς βρήκαμε μια απίθανη συνταγή για ψωμάκια μπριός από πατάτα και πλέον έχεις έναν πολύ καλό λόγο για να φτιάξεις μπέργκερ στα παιδιά σου, αλλά και αφράτα σάντουιτς για το πρωινό σου.
Γίνονται πεντανόστιμα και είναι μαλακά σαν αφρός! Ο σεφ Γιώργος Τσούλης έχει την συνταγή για ψωμάκια μπριός από πατάτα και θέλεις μόνο 10 λεπτά για να τα προετοιμάσεις. Τα αφήνεις να φουσκώσουν για μια ώρα και ύστερα ψήνεις τα μπριός σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C στον αέρα για 20-25 λεπτά.
Αυτά τα αφράτα ψωμάκια από πατάτα θα σε τρελάνουν!
Διαβάσε τι χρειάζεσαι για να τα φτιάξεις:
- 400 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
- 300 γρ. αλεύρι, για ψωμιά
- 230 ml νερό, χλιαρό
- 165 γρ. πουρέ πατάτας
- 60 γρ. βούτυρο, λιωμένο + extra, για το άλειμμα των ψωμιών
- 35 ml γάλα, χλιαρό
- 3 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική
- 2 κ.γ. μαγιά, ξερή
- 1+¼ κ.γ. αλάτι
- 1 αυγό, medium
Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα μπολ αδειάζουμε το γάλα, το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη, ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και αφήνουμε τη μαγιά να ενεργοποιηθεί για 5 λεπτά.
Παράλληλα, στον κάδο του μίξερ αδειάζουμε τα αλεύρια, το αλάτι, τον πουρέ, το αυγό, το βούτυρο, το μείγμα με τη μαγιά και ζυμώνουμε σε μέτρια ταχύτητα με το γάντζο για 5 λεπτά, μέχρι να προκύψει ένα λείο ζυμάρι.
Στη συνέχεια, μεταφέρουμε το ζυμάρι σε ένα λαδωμένο μπολ, το καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.
Έπειτα, μεταφέρουμε το ζυμάρι στον πάγκο εργασίας μας, το κόβουμε σε 6 ίσα κομμάτια και πλάθουμε το κάθε κομμάτι σε μπαλάκια. Αμέσως μετά, τοποθετούμε το κάθε ζυμάρι σε ένα ταψί του φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα, αφήνοντας κενό μεταξύ τους διότι θα φουσκώνουν, καλύπτουμε με μεμβράνη ή με μία πετσέτα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 1 ώρα ακόμα.
Ύστερα, ψήνουμε τα μπριός σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C στον αέρα για 20-25 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα, αλείφουμε τα ψωμάκια με λιωμένο βούτυρο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Τιp: Ο πουρές πατάτας πρέπει να είναι κρύος για να μην ψηθεί το αυγό.
Την συνταγή πήραμε από το σάιτ του Γιώργου Τσούλη