Σωτήρης κοντιζάς

PS Luncheon: Το νέο πρότζεκτ του Σωτήρη Κοντιζά φέρνει στο σπίτι το πιο αναπάντεχο γεύμα

«Αν το Nolan Restaurant και ο Proveleggios είναι μια επιστολή, να και το υστερόγραφο. Το PS Luncheon, το τρίτο culinary project της ομάδας του nolanverse, κατέφτασε και φτιάχνει μια νέα εμπειρία: φαγητό για το σπίτι όπως ακριβώς θέλουμε να το τρώμε. Ειδικά σχεδιασμένο για να φτάνει στον προορισμό του». Με αυτά τα λόγια ο Σωτήρης Κοντιζάς εξηγεί το ολοκαίνουργιο πρότζεκτ του, που εν μέσω καραντίνας θα σας έρθει στην πόρτα σε συνεργασία με το δίκτυο διανομής της Wolt, για να απολαύσετε ασφαλείς και πολύ καλές τιμές την ιδιαίτερη γαστρονομική ματιά του διάσημου σεφ.

Με τις οδηγίες του κυρίου Κοντιζά -θα σας έρθει ένας κωδικός όπου μέσω του κινητού σας θα δείτε τον σεφ σε βιντεάκι να σας καθοδηγεί- θα ετοιμάσετε γρήγορα κι εύκολα μόνοι σας το γεύμα σας, χωρίς ας πούμε να κρυώσουν τα noodles ή το ζυμάρι της πίστας σας κατά τη μεταφορά τους. Έτσι στον κατάλογο του «PS Luncheon» θα βρείτε DIY kits για pizza σε δύο παραλλαγές (η μία είναι η κλασική μαργαρίτα και η άλλη μια πιο γκουρμέ με miso sauce και λάδι τρούφας), ramen και taco (με μοσχαρίσιο rib).

Για όσους τώρα πεινάνε πολύ και δεν μπορούν να περιμένουν υπάρχουν κι έτοιμα πιάτα με την υπογραφή του Κοντιζά.

Δοκιμάστε τη focaccia, που είναι φτιαγμένη με πατάτα σε ζύμωση και συνδυάζεται με gorgonzola και δενδρολίβανο, αλλά και τις φοβερές καυτερές φτερούγες κοτόπουλου στο στυλ του Nolan, το ιαπωνικό κάρι με μια παναρισμένη χοιρινή κοτολέτα και ρύζι ή το kimchi σε καβουρδισμένο ρύζι, με σουσάμι και μυζήθρα.

Οι χορτοφάγοι, και όχι μόνο, μπορούν να δοκιμάσουν ένα πιάτο με μπρόκολα, μαραθόριζα και κάστανα στον ξυλόφουρνο που περιχύνεται με σάλτσα από μελιτζάνα και ταχίνι και μια βινεγκρέτ από καβουρδισμένο κόλιανδρο, ενώ θαλασσινή αύρα έχει το γαριδάκι ανεμότρατας σε ρυζοσαλάτα με φρέσκο κρεμμυδάκι.

Σε καμία περίπτωση μην παραλείψετε να παραγγείλετε κι ένα προζυμένιο ψωμάκι, που ψήνεται σε μαντεμένιες γάστρες και επαγγελματικό φούρνο. Ο χρόνος παρασκευής υπολογίζεται περίπου στις 36 ώρες, οπότε μάλλον σας συμφέρει να το πάρετε έτοιμο. Τα συγκεκριμένα ψωμάκια έχουν τραγανή κρουστά και πραγματικά είναι πιο εύπεπτα από οποιοδήποτε συμβατικό ψωμί. Συνοδεύστε τα με τη λευκή ταραμοσαλάτα με μυρωδικά ή τη romasco sauce από πιπεριές Φλωρίνης, καβουρδισμένο αμύγδαλο και τομάτα San Marzano και θα μας θυμηθείτε.

Για επιδόρπιο τώρα μην αντισταθείτε στο Whole Burnt Cheesecake, που φτιάχνουν με δικό τους κρεμώδες τυρί και ζυγίζει ένα κιλό για να το μοιραστείτε με τους αγαπημένους σας. Βέβαια υπάρχουν και δύο πιο μικρές αλλά εξίσου νόστιμες επιλογές: μια τάρτα με αμύγδαλα, καρύδια, φιστίκια Αιγίνης, peanuts, φουντούκια και καραμέλα Butterscotch ή σουδάκια (2 τεμάχια) με craquelin, κρέμα πραλίνας και ονειρεμένη σοκολάτα Valrhona.

Μαζί με το φαγητό, έρχονται κι εμφιαλωμένα cocktails που φτάνουν με διαφορετικά είδη πάγου ή επιλεγμένα κρασιά που παντρεύονται ιδανικά με το κάθε πιάτο για μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία.