Πουτίγκα με βανίλια και λάιμ -Αυτό το γλυκό θα γίνει το αγαπημένο σου
Όταν ακούμε τη λέξη πουτίγκα, έρχεται στο μυαλό μας, ένα εντυπωσιακό βρετανικό χριστουγεννιάτικο δείπνο, με απίθανο τελείωμα. Το γλυκό που έχει συνδυαστεί όσο κανένα με την Αγγλία και τα Χριστούγεννα, έχει αρκετές εκδοχές και φυσικά, δεν είναι μόνο γιορτινό.
Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου δημιουργεί αυτή την εκδοχή που είναι απίστευτα γευστική, ανάλαφρη και δροσερή. Η βανίλια σε συνδυασμό με το λάιμ δίνουν ένα ανεπανάληπτο αποτέλεσμα ενώ η αφράτη και κρεμώδης υφή είναι ό,τι καλύτερο για το κλείσιμο ενός γεύματος.
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 16-18 λεπτά
Για 2 άτομα
Υλικά
200 ml κεφίρ
180 γραμμάρια ζάχαρη
50 ml γάλα
40 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
40 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κρόκοι
2 ασπράδια
Χυμό από 2 λάιμ
Ξύσμα από 1 λάιμ
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ τοποθετείτε το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη και με ένα σύρμα τα χτυπάτε καλά.
Προσθέτετε το κεφίρ, το γάλα, το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το εκχύλισμα βανίλιας, τους κρόκους, το χυμό και το ξύσμα από τα λάιμ και τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
Στο μπολ ενός μίξερ τοποθετείτε τα ασπράδια και τα χτυπάτε, με το σύρμα, μέχρι να δημιουργηθεί μία ελαφριά μαρέγκα.
Προσθέτετε την μαρέγκα στο μείγμα με το κεφίρ, με την βοήθεια μίας μαρίζας κάνοντας κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
Μοιράζετε το μείγμα ισομερώς σε 2 πυρίμαχα σκέυη και τα τοποθετείτε σε ένα βαθύ αντικολλητικό ταψί.
Προσθέτετε βραστό νερό στο ταψί μέχρι την μέση των πυρίμαχων σκευών και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο κελσίου για 16-18 λεπτά.