Φωτογραφία: Shutterstock

Πορτοκαλόπιτα ψυγείου χωρίς σιρόπι, χωρίς ζάχαρη και χωρίς φύλλο -Λαχταριστή και πιο healthy

Η πορτοκαλόπιτα είναι ένα γλυκό ταψιού που όλοι έχουμε συνδέσει με τα παιδικά μας χρόνια.

Πρόκειται για ένα λαχταριστό επιδόρπιο και στην προκειμένη περίπτωση η εύκολη συνταγή του την κάνει ακόμη πιο απολαυστική.

Το μυστικό της πορτοκαλόπιτας μπορεί κανείς να πει πως είναι στο σιρόπι, σε αυτή τη συνταγή όμως η πορτοκαλόπιτα δεν χρειάζεται σιρόπι για να γίνει ζουμερή και πεντανόστιμη.

Με εύκολα υλικά, υλικά που έχεις ήδη στην κουζίνα και σε ελάχιστο χρόνο θα έχεις έτοιμο το γλυκό σου και πρέπει να σου πούμε πως, αυτή η πορτοκαλόπιτα ψυγείου είναι ιδανική για τις ζεστές ημέρες που πρόκειται να έρθουν.

Μπορείς να τη συνδυάσεις με παγωτό βανίλια ή καϊμάκι και, ένα είναι το σίγουρο. Δεν θα μείνεις μόνο στο ένα κομμάτι.

Συστατικά

  • 1 ολόκληρη πορτοκάλι
  • 1/3 φλιτζάνι (80 ml) από το νερό που βράσατε το πορτοκάλι
  • 225 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
  • 80 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 2 κσ μπέικιν πάουντερ
  • αλάτι
  • 150 γρ. υποκατάστατο ζάχαρης

Εκτέλεση
Βράζουμε το πορτοκάλι σε νερό για 30 λεπτά. Στραγγίζουμε και κρατάμε στην άκρη 80 ml από το νερό αυτό.
Βάζουμε τα πορτοκάλια σε μπλέντερ μαζί με τα 80ml νερού που κρατήσαμ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι αμυγδάλου με το κορν φλάουρ, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το υποκατάστατο ζάχαρης. Ρίχνουμε μέσα τον πελτέ πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά.
Μεταφέρουμε σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 35-40 λεπτά. Αφήστε το γλυκό σας να κρυώσει εντελώς πριν το βγάλετε από το ταψί.